Smaller Default Larger

Святкування у Східному Тиморі з нагоди 500-річчя євангелізації

Святкування у Східному Тиморі з нагоди 500-річчя євангелізації

У суботу, 15 серпня 2015 р., в урочистість Внебовзяття Пресвятої Діви Марії, кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Апостольської Столиці, в якості спеціального Папського Посланця, очолив в місті Ділі, столиці Східного Тимору, святкування 500-річчя євангелізації цієї острівної країни в Океанії. Урочистою Святою Месою закінчився кількаденний візит представника Святого Престолу до Східного Тимору, під час якого посланець Папи Франциска зустрівся з різними станами Божого люду – єпископатом, духовенством, богопосвяченими особами, семінаристами, молоддю, представниками влади. Зокрема, було підписано двосторонню угоду про співпрацю між Апостольською Столицею та Східним Тимором.

«Христові мир і радість нехай завжди будуть з вами! Та радість, до якої я мав змогу доторкнутися і яка перебуває у ваших серцях, відколи місіонери встромили у вашу землю Ісусів хрест», – цими словами кардинал Паролін звернувся до представників влади, єпископів, богопосвячених осіб та всього східнотиморського народу, що брали участь в урочистому Євхаристійному богослуженні.

Коментуючи євангельський уривок про відвідини Марією своєї родички Єлизавети, Папський посланець зазначив, що подібно до святого Івана Христителя у лоні матері, який здригнувся з радості, коли прийшла Божа Мати, так «народ цієї улюбленої землі» наповнився радістю, коли місіонери принесли сюди Ісусову благовість.

Сьогодні, для того, щоб і надалі «перебувати в цьому потоці радості» та звіщати Добру Новину, потрібні «віра і дія». Саме такі завдання поставив перед східнотиморськиими католиками кардинал Паролін, пояснюючи, що віра – це близькість і постійний діалог з Ісусом, Який перебуває у центрі нашого життя, а дія – «шлях спільноти вперед, виходячи назовні», як цього вимагає Папа Франциск, заливши все задля Євангелія за прикладом перших місіонерів. Саме це, за його словами, повинна сьогодні чинити Церква: «сміливо виходити назустріч іншим, шукати тих, які віддалилися, словами й ділами бути включеною у щоденне життя людей, завжди будучи підтримкою та джерелом радості». Бо ж ми ніколи не почуватимемося зручно, «знаючи, що численні наші брати й сестри потребують бальзаму милосердя й дотику любові».

Як на приклад на шляху нової євангелізації Східного Тимору, кардинал Паролін вказав на Пречисту Діву Марію, з душею і тілом взяту на небо, як знак надії та утішення, адже «як і Вона, також і ми можемо перебувати поруч з Ісусом».

Вітаючи наприкінці Святої Меси всю східнотиморську громаду, «яка прийняла його, немов брата», Папський посланець підкреслив заанґажування Церкви у справу будування майбутнього цього народу в його прагненнях справедливості, солідарності та миру.

Із Східного Тимору Державний Секретар Апостольської Столиці від’їхав до Сінгапуру, а його візит до регіону розпочався з відвідин Індонезії.

Джерело:  http://uk.radiovaticana.va/news/2015/08/16/%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%82%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D1%8F_%D1%83_%D1%81%D1%85%D1%96%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D1%83_%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%96_500-%D1%80%D1%96%D1%87%D1%87%D1%8F_%D1%94%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D1%96%D0%B7%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%97/1165406

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції