Smaller Default Larger

Глава УГКЦ на Прикарпатті: «Живімо в правді, чинімо добро, берімо участь в перемозі України»

 

Нам деколи видається, що добро і неправду треба захищати, нам деколи видається, що неправда і зло є сильнішими. Але, повірте мені, це ілюзія, яку нам навіює наш ворог. Бо добро і правда – як світло, яке засвічуємо на свічнику – має власну силу, власну перемогу. Добро треба чинити, тоді воно буде світити. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 22 грудня 2017 року в Івано-Франківську (Крихівці) під час відвідин парафіяльної спільноти Святих Кирила і Методія та чернечої родини Воплоченого Слова.

Сьогодні Христова Церква вшановує святу Анну, Непорочне зачаття Пречистої Діви Марії. «Подія, яку ми святкуємо, – розповів Предстоятель під час проповіді до вірних, – відбулася в тайні, далеко від свідомості людини. Але подія, яку ми сьогодні святкуємо, має вселенське значення. Це подія, яка переходить за межі простору і часу. І стає не тільки святом жінки, яка була безплідна, але отримує звістку, що під серцем носить нове життя. Ця подія – щось більше ніж радість однієї родини Йоакима і Анни. Це для нас величезна подія, бо має загальнолюдське, вселенське історичне значення».

За словами Предстоятеля, змістом сьогоднішнього свята, є благовість перемоги, - перемоги добра над злом, перемоги чистоти над нечистю і всім тим, що повстає проти Бога. Сьогоднішнє свято є святом сили добра...

Як відзначив Глава УГКЦ, він приїхав сьогодні до парафії Святих Кирила і Методія з особливою місією. Цією Архиєрейською Літургією Блаженніший Святослав разом із вірними урочисто завершить Ювілейний рік, присвячений століттю об’явлення Пресвятої Діви Марії у Фатімі.

«Рік тому ми розпочали цей Ювілейний рік на тому місці, де Пречиста Діва Марія об'явила себе маленьким дітям, які пасли овець у безлюдному місці. Сьогодні там стоїть величава папська базиліка... Ми починали цей Ювілейний рік разом із нашим Синодом Єпископів, навіть більше, з усіма східними католицькими єпископами Європи. На прощу початку святкувань Фатімських об'явлень з'їхалися наші прочани, емігранти з Центральної і Західної Європи, які разом з нашими Конференціями проводили вперше в історії з'їзд українських емігрантів Європи», – розповів проповідник.

«У Фатімі, – пригадав Глава УГКЦ, – я звернувся до нашого народну тими самими словами, якими звернулася Пречиста Діва Марія до пастушків. Я запитував тоді свою Церкву, своїх людей: ви хочете каятися і перемагати гріх та молитися за навернення грішників? Як колись пастушки відповіли Богородиці, так сьогодні наша Церква сказала Богородиці: "Так, хочемо". Я запитував: ви хочете жертвувати свої діла покути, болю, страждання за навернення ворогів, навіть Росії? Мої люди сказали мені, що хочуть. У такий спосіб ми розпочали Ювілейний рік Фатімських об’явлень, бо зрозуміли, що ті об’явлення говорять нам про історію України».

Сто років тому, відзначив духовний лідер греко-католиків, Богородиця попереджала людство про велику небезпеку великої війни, яка увійшла в історію як Перша світова війна. Вона передбачала, що новітні диявольські ідеології з Росії можуть поширитися на весь світ.

«Щоб завершити цей рік, я приїхав до вас. Бо якщо ці обіцянки Пречистої Діви Марії, які ми склали у Фатімі, не дійдуть до кожної парафії, навіть найменшої, коли кожен християн, кожен українець, не скаже Богові й Церкві, не пообіцяє Богородиці, що буде боротися зі злом, коли не стане співучасником боротьби проти зла, то ми не відчуємо радості від перемоги, що її сьогодні вже святкуємо», – просить замислитися Блаженніший Святослав.

Тоді Глава УГКЦ, як і у Фатімі, запитав людей, чи вони обіцяють каятися у своїх гріхах і жертвувати свої молитви за навернення грішників. Люди сказали «так». Також запитав, чи люди хочуть жертвувати біль, кров, страждання України за навернення наших ворогів і Росії, як про це просила Богородиця у Фатімі. Люди хором сказали «так».

«Ми вже є переможці, – додав Блаженніший Святослав, і продовжив: – Це означає, що сьогодні той змій, який нас кусає, вбиває на Донбасі наших синів і дочок, уже є переможений».

«Живімо в правді, чинімо добро. Берімо участь в перемозі України. І побачимо Господню перемогу та силу», – закликав Глава УГКЦ.

Блаженніший Святослав привітав усіх зі святом, зокрема тих, хто маєь ім'я Анна, і побажав усім нам брати участь у перемозі добра над злом.

Після Літургії Предстоятель УГКЦ освятив викладену мозаїкою ікону Фатімської Богородиці.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції