Smaller Default Larger

Храмовий празник у Дрогобицькому монастирі - 2018

 

12 липня, у свято Верховних апостолів Петра і Павла у Дрогобицькому монастирі відбулись святкові богослужіння з нагоди Храмового празника.

Божественну Літургію очолив Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоан Школик, ЧСВВ у співслужінні з настоятелями василіянських монастирів, ієромонахами та запрошеними священослужителями.

У своїй гомілії о. Йоан підкреслив роль Божої благодаті у житті апостолів Петра і Павла. Дивлячись на життя цих апостолів до зустрічі з Христом, непросто збагнути те, як можна було переконати ревного та освіченого Савла чи працьовитого рибалку Симона. Але завдяки Божій благодаті вони змогли відкритися на поклик Христа. Таким чином, «вони стали не лише слухачами почутого Слова, але й ревними його виконавцями. Вони подали нам приклад як можемо молитися й продовжувати місію, яку започаткував Ісус Христос, щоб у такий спосіб здійснився Божий план». На завершення проповідник підсумував: «Життя і діяння цих двох великих мужів є доказом того, що з Божою допомогою у нашому житті все стає можливо».

Опісля була відслужена Суплікація, а відтак Протоігумен представив нового настоятеля Дрогобицького монастиря, котрим став о. Йосиф Кралька, ЧСВВ, який раніше виконував своє служіння у Золочівському монастирі. Натомість Протоігумен подякував дотеперішньому настоятелю о. Макарію Леніву, ЧСВВ та побажав йому успіхів у майбутньому служінні.

Завершилось свято благословення фігурки Пресвятому серцю Христовому на подвір'ї монастиря та окропленням вірних свяченою водою.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції