Smaller Default Larger

«Я щоденно молюся за Україну», – папа Бенедикт XVI зустрівся з Блаженнішим Святославом

 

26 лютого 2019

Сьогодні у Ватикані папа-емерит Бенедикт XVI прийняв у своєму помешканні монастиря Mater Ecclesiae Патріарха Святослава. Під час розмови з папою-емеритом Глава УГКЦ розповів йому про ситуацію в Україні та подарував свою італійську книгу “Скажи мені правду”.

На початку розмови Блаженніший Святослав подякував папі Бенедикту XVI за підтримку України та УГКЦ під час його понтифікату. Святіший Отець одразу заторкнув тему війни в Україні, назвавши її “великою трагедією” для Європи. Він запевнив Главу УГКЦ про щоденні молитви за мир в Україні, вказавши на необхідність докласти усіх зусиль, щоб воєнні лихоліття минулого Європи не повторилися у сьогоденні. Глава УГКЦ зазначив, що Україна є “східними воротами Європи, тому якщо ці ворота не витримають російської агресії, інші європейські країни стануть її жертвами”.

Папа Бенедикт також поцікавився життям та розвитком УГКЦ в Україні та діаспорі. В цьому контексті Блаженніший Святослав згадав світлу постать Патріарха Любомира, “день уродин котрого сьогодні поминають в Україні”. Святіший Отець назвав його “людиною великої мудрості”, а Блаженніший Святослав вказав на загальнонаціональний вимір морального авторитету покійного Патріарха Любомира.

Під час розмови Блаженніший Святослав ознайомив папу-емерита із сучасною релігійною ситуацією в Україні та розповів про роль УГКЦ в екуменічному та міжрелігійному діалозі. На завершення аудієнції Глава УГКЦ подарував йому свою книгу “Скажи мені правду”, яка нещодавно вийшла в Італії та була надрукована у видавництві, котре володіє правом на видання книг папи Бенедикта XVI. Під час розмови папа Бенедикт XVI декілька разів наголосив, що молиться за мир в Україні і запевнив, що і надалі “супроводжуватиме український народ своїми молитвами”. На прощання папа подарував Главі УГКЦ пам’ятну медаль, випущену на честь його папського служіння.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції