Smaller Default Larger

Молитовна зустріч для хлопців при Малоберезнянському монастирі

 

16-20 липня 2017 р., при Монастирі Отців Василіян у Малому Березному (Великоберезнянський р-н., Закарпатська обл.), проходила Молитовна зустріч для хлопців, участь в якій взяли 13 осіб, під проводом о. Еміліяна Гавея ЧСВВ (організатор і провідник), о. Анастасія Кабаля ЧСВВ (духовний провідник) та бр. Мирона Балога ЧСВВ (провідник літургійного співу та помічник).

  • Головною метою цієї зустрічі було, щоб через приватну молитву, роздуми над Словом Божим, щоденну Святу Літургію, адорацію Найсвятіших Тайн, та розмови з духівником, молода людина отримала відповіді на свої запитання та глибше пізнала, до чого вона є покликана: до подружнього життя, монашого, священичого і т. д.
  • Крім того, учасники разом з провідниками присвятили цей час молитві за нові покликання до священичого і монашого стану, згідно заклику Ісуса Христа: «Жнива великі, а робітників мало. Просіть, отже, Господаря жнив, щоб послав робітників на свої жнива» (Мт. 9, 37-38).

 

  • В перший день зустрічі (16 липня – неділя), відбулася реєстрація учасників, привітання та знайомство, як також участь у молитовних вправах, згідно денного розпорядку монастиря.

 

  • На другий день (17 липня – понеділок), після ранішніх молитов, Служби Божої та сніданку, провідники ознайомили учасників з життям у монастирі, провели екскурсію, розповівши його історію, як також історію Провінції Св. Миколая і Василіянського Чину Св. Йосафата.

Після обіду була спортивна частина: футбол, волейбол і теніс.

Під вечір, учасники помолилися спільну вервицю та Молебень за покликання до богопосвяченого життя.

А після вечері, на чернечій горі усі розпалили ватру, біля якої співали українські патріотичні та релігійні пісні, а також обмінювалися думками.

 

  • Третього дня (18 липня – вівторок), відбулася поїздка по визначних місцях Закарпаття, зокрема по Василіянських монастирях.

Найперше учасники відвідали Боронявський монастир, де помолилися перед Чудотворною іконою, після чого місцеві Ченці провели для хлопців екскурсію по монастирі.

Наступним місцем відвідин було Красне Поле, де була відслужена Панахида за захисників Карпатської України.

В Імстичівському монастирі, була відслужена Свята Літургія з духовною наукою, після чого – екскурсія та обід.

У м. Мукачеві, учасники відвідали два місця: діючий Василіянський монастир та історичний монастир Отців Василіян на Чернечій горі. В обидвох місцях відбулися моління та ознайомлення з історією та сучасністю.

 

  • Четвертий день зустрічі (19 липня – середа), був присвячений духовним наукам та діалогу, як також духовному читанню. Окрім щоденних монастирських практик, ввечері теж відбулася Адорація Найсвятіших Тайн.

 

  • Останнього, пʼятого дня (20 липня – четвер), зранку була відслужена подячна Божественна Літургія, після якої відбулося благословення та уділення повного Відпусту з нагоди Ювілею Василіянського Чину Св. Йосафата. Провідники теж висловили підсумки зустрічі і подяки, та вручили учасникам памʼятки про участь у цих молитовних днях.

 

 

 

 

 

 

 

МАЛОБЕРЕЗНЯНСЬКИЙ МОНАСТИР - 17 ЛИПНЯ

 

 

 

БОРОНЯВСЬКИЙ МОНАСТИР - 18 ЛИПНЯ

 

 

 

КРАСНЕ ПОЛЕ - 18 ЛИПНЯ

 

 

 

ІМСТИЧІВСЬКИЙ МОНАСТИР - 18 ЛИПНЯ

 

 

 

МУКАЧІВСЬКИЙ МОНАСТИР - 18 ЛИПНЯ

 

 

 

ІСТОРИЧНИЙ МОНАСТИР ОТЦІВ ВАСИЛІЯН У МУКАЧЕВІ НА ЧЕРНЕЧІЙ ГОРІ - 18 ЛИПНЯ

 

 

 

МАЛОБЕРЕЗНЯНСЬКИЙ МОНАСТИР - 19 ЛИПНЯ

 

 

 

МАЛОБЕРЕЗНЯНСЬКИЙ МОНАСТИР - 20 ЛИПНЯ

ПОДЯЧНА БОЖЕСТВЕННА ЛІТУРГІЯ

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 

Авторські права 2020 © Провінція Святого Миколая. Василіянський Чин Святого Йосафата в Україні. Усі права захищені.