Smaller Default Larger

Ченці Василіяни взяли участь у загальній аудієнції з Папою Франциском

 

«Вітаю василіянських монахів святого Йосафата, які відзначають 400-річчя заснування», – цими словами Папа Франциск привітав делегацію Василіянського Чину святого Йосафата, що брала участь у загальній аудієнції, яка у середу, 28 червня 2017 р., відбувалася на площі Святого Петра у Ватикані.

У зустрічі зі Святішим Отцем, під проводом Протоархимандрита о. Ґенезія Віомара, ЧСВВ, взяли участь отці і брати з Головного Осідку Чину в Римі, а також паломники з різних провінцій, які прибули до Вічного Міста на святкування 150-річчя канонізації святого священомученика Йосафата, що відбувалися 24 і 25 червня під проводом Блаженнішого Святослава, Глави та Отця УГКЦ, в базиліках Святої Софії та Святого Петра.

 

 

Від Провінції Св. Миколая в Україні, у загальній аудієнції з Папою взяли участь: Протоігумен о. Андрій Белеканич, ЧСВВ, Провінційний Радник о. Михаїл Станко, ЧСВВ, Провінційний Економ і Секретар о. Франціск Онисько, ЧСВВ та о. Мелетій Рішко, ЧСВВ.

 

 

Пригадаємо, що Василіянський Чин святого Йосафата протягом цього року 2017 року відзначає ювілейний рік 400-річчя свого заснування, яким увінчалася реформа монашества у Київській митрополії, що відновила єдність з Римською Апостольською Столицею. Одним із подвижників відновлення чернечого життя в тогочасній Церкві був святий Йосафат Кунчевич, мученик за єдність християн, якого 29 червня 1867 року блаженний Папа Пій ІХ проголосив святим Католицької Церкви.

 

 

- о. Франціск Онисько, ЧСВВ

- о. Єфрем Кончак, ЧСВВ

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 

Авторські права 2020 © Провінція Святого Миколая. Василіянський Чин Святого Йосафата в Україні. Усі права захищені.