Smaller Default Larger

Генеральна Канонічна візитація Провінції Cвв. Апостолів Петра і Павла в Румунії

 

Протоархмандрит Василіянського Чину Cв. Йосафата о. Ґенезій Віомар, ЧСВВ провів Генеральну канонічну візитацію Провінції Свв. Апостолів Петра і Павла в Румунії.

Початки Василіянської Провінції в Румунії сягають початку XVIII століття. За час свого існування Провінція зазнавала різні періоди становлення, розвитку, кризи і переслідування. Зокрема під час комуністичного режиму усі монастирі були ліквідовані і передані на використання іншим інституціям, а ченці піддані переслідуванню і життю в підпіллі.

Після виходу Церкви з підпілля монастирі залишились у власності держави та православної Церкви. Сьогодні тривають судові процеси по їх поверненню.

Ченці Провінції, з яких 11 священиків, 2 диякони і 3 брати, здійснюють своє чернече життя і служіння у чотирьох монастирях, котрі знаходяться у двох єпархіях Румунської Греко-Католицької Церкви.

Генеральну візитацію отець Протоархмандрит разом з Головним радником і секретарем о. Єфремом Кончаком, ЧСВВ розпочав з Провінційного осідку, монастиря свв. Архангелів Михаїла і Гавриїла в с. Прілоґ (заснований у 1948 р.).

Відтак, відвідав монастир Зіслання Святого Духа в с. Молішет (1992 р.), резиденцію Святого Хреста в с. Мінтіу Ґирлі (заснована в 2008 р.) і резиденцію Вінчання Цариці Марії в м. Клуж-Напока (діє з 1974 р.).

В Клуж-Напока о. Ґенезій здійснив братерський візит до Провінційного дому Сестер Василіянок, а також відвідав вл. Флорентіна Кріхалмяну, Єпарха Клуж-Ґирли.

Генеральна візитація закінчилась загальними зборами ченців Провінції у Мінтіу Ґирлі, де отці і браття мали можливість спільно помолитись та почути висновки, настанови і заохочення отця Генерального візитатора.

Джерело: osbm.info

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити