Smaller Default Larger

Генеральна Канонічна візитація Провінції Пресвятого Серця Ісусового в Канаді

 

Від 15 травня до 4 червня 2015 р., Протоархимандрит Василіянського Чину Св. Йосафата о. Ґенезій Віомар, ЧСВВ провів Генеральну канонічну візитацію Провінції Пресвятого Серця Ісусового в Канаді.

Василіянська спільнота в Канаді, очолювана Протоігуменом о. Гавриїлом Габером, ЧСВВ, має свої монастирі в чотирьох провінціях країни: Онтаріо, Манітоли, Альберти і Британської Колумбії, які простягаються від Атлантичого океану на сході до Тихого океану на заході, і в трьох єпархіях та одній архієпархії Української Греко-Католицької Церкви. Протоархимандрит розпочав Генеральну візитацію з монастиря св. Григорія Ніського в м. Торонто, де Отці Василіяни мають також свою друкарню. Відтак, відвідав резиденцію св. Івана Хрестителя в Оттаві, резиденцію Покрови Пресвятої Богородиці у Ванкувері, монастир і студійний осідок св. Василія Великого в Едмонтоні, монастир свв. апп. Петра і Павла в Мондері, резиденцію Пресвятої Трійці у Веґревіл і провінційний осідок – монастир св. Миколая у Вінніпегу. Під час візитації мав зустріч з архиєпископом і митрополитом Вінніпезьким Владикою Лаврентієм Гуцуляком, ЧСВВ, єпископом Едмонтонської єпархії Владикою Давидом Мотюком і Владикою емеритом Северяном Якимишином, ЧСВВ.

Відвідуючи чернечі спільноти, отець Протоархимандрит заохочував своїх співбратів у служінні до належного приготування і проведення Ювілею 400-ліття заснування Чину, що його відзначатимемо у 2017 році. Рік Богопосвяченого Життя, проголошений Римським Папою Франциском, повинен допомогти ченцям-василіянам проаналізувати минуле Чину, витягнути з нього повчальні висновки так, щоб, відтворивши ідеали монашого життя засновників, достойно переступити поріг Ювілею 400-ліття і з надією йти у майбутнє та своїм словом і прикладом життя нести світло Христового навчання усьому сучасному світу.

osbm.info

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити