Smaller Default Larger

Молитовна зустріч для молоді у Боронявському монастирі Отців Василіян

alt

17-20 липня 2014 р., в Монастирі Отців Василіян у с. Бороняво (Хустського р-н., Закарпатської обл.), відбулася Молитовна зустріч для молоді, темою якої було «Покликання і як його розпізнати».

Такого роду зустріч, за сприянням Отців Василіян Провінції Святого Миколая в Україні, проводилася на Закарпатті вже вдруге. Збираючись на кілька днів в одному з Василіянських монастирів, юнаки мають змогу побачити, як реалізовують у своєму житті чернече покликання Богопосвячені особи. Це допомагає молодим людям розпізнати і розвивати своє особисте покликання, яке закладене Богом в кожній людині.

Цьогорічна зустріч юнаків відбулася у Боронявському монастирі Отців Василіян, за благословенням Протоігумена Провінції Святого Миколая в Україні, о. Павла Райчинця ЧСВВ та під проводом Відповідального за Чернече формування у Провінції, о. Андрія Белеканича ЧСВВ. Також у проведенні цього заходу активно брали участь ієромонахи Боронявського монастиря та ченці-студенти Провінції Св. Миколая, які навчаються у Василіянському Інституті Філософсько-Богословських Студій (Брюховичі-Львів): бр. Кипріян Зейкан ЧСВВ та бр. Еммануїл Хмара ЧСВВ. Проживання при монастирі забезпечив юнакам Настоятель Боронявської обителі о. Тарас Іванина ЧСВВ.

Щодня протягом Молитвоної зустрічі, учасники брали участь у монаших богослужіннях та пізнавали, як практикують своє покликання Ченці-Василіяни. Провідники розповіли юнакам про монаші правила, чернечі обіти, а також представили їм історію Василіянського Чину Святого Йосафата та історію Боронявського монастиря.

Дотримування монашого розпорядку дня разом з місцевими Ченцями, дало учасникам змогу досвідчити, що своє покликання потрібно пізнавати і здійснювати щодня: у молитві, роздумах над Божим Словом, науці і праці.

На завершення цієї зустрічі, провідник о. Андрій Белеканич ЧСВВ, вручив кожному учаснику копію Боронявської чудотворної ікони Божої Матері, уділив всім Благословення та окропив свяченою водою.

о. Франціск Онисько ЧСВВ

Фото: Володимир Багнюк

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції