Smaller Default Larger

Генеральна канонічна візитація у Провінції Святого Миколая в Україні


У днях 3-5 серпня, відбулася подія неабиякої історичної ваги для василіанських монастирів на Закарпатті, які від 2009 року, творять відновлену Провінцію святого Миколая. В цих днях, Всесвітліший о. Протоархимандрит Василіянського Чину Святого Йосафата – Василій Ковбич, проводив в даній Провінції Генеральну канонічну візитацію.

 


 

 

Насамперед, 3-го серпня, о. Протоархимандрит зустрівся з Протоігуменом Провінції – о. Павлом Райчинцем ЧСВВ. Зустріч ця відбувалася в осідку Провінції, яким є Малоберезнянський монастир. Між Головним Настоятелем Чину та Провінційним Настоятелем, були обговорені актуальні справи Провінції, її стан і розвиток.

Наступного дня, 4-го серпня, отець Протоархимандрит зустрівся на загальному зібранні з Настоятелями Монастирів Провінції, Провінційною Управою та іншими ченцями, які змогли прибути до Малоберезнянського монастиря. Зустріч розпочалася з молитви і духовної науки, яку виголосив отець Василій Ковбич ЧСВВ для присутніх ченців. На зібранні були також обговорені загальні питання, що стосуються Провінції. Опісля, о. Протоархимандрит провів особисту розмову з Настоятелями монастирів та Провінційними урядовцями.

Візитація закінчилася 5-го серпня. Цього дня, Всесвітліший о. Василій відвідав монастирі Провінції: Мукачівський, Імстичівський та Боронявський і провів особисту розмову з тими ченцями, що не змогли бути присутніми на загальному зібранні 4-го серпня.

Варто зазначити, що це була перша Генеральна канонічна візитація відновленої Провінції Святого Миколая.

Нехай Господь обдарує необхідними ласками всіх її ченців, для того, щоб з належною відданістю служили її розвитку, добру цілого Василіянського Чину і Церкви.

о. Франціск Онисько ЧСВВ

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції