Smaller Default Larger

Усіх українців 22 січня закликають на всенародну молитву

Низка християнських організацій звернулася до всіх українців із закликом провести 22 січня о 14 годині на головних майданах міст та сіл Всенародну Спільну Молитву.

Організатори сподіваються, що цей день завдяки спільній молитві стане ще й святом Духовного єднання українців.

«Молитва за Україну – це Молитва за Український Народ, за душі всіх жителів України-Руси усіх часів, за «і мертвих, і живих, і ненарожденних земляків…в Украйні і не в Украйні..», за всіх «безневинно убієнних» (такі є написи на могилах), замучених, жертовно полеглих, - за всіх тих, хто й після смерті, за влучним висловом Ліни Костенко, «тримає останню лінію оборони», коли вже «живі» не витримують і здаються на милість завойовників. Пам’ятаймо їх усіх, «наших прадідів великих», і складаймо достойну шану тим, хто жив і діяв за Божими Заповідями, бо «нема більшої любові, як покласти життя за брата свого», - йдеться у зверненні.

Представники християнських організацій просять приєднатися до акції усі релігійні і світські громади. А тих людей, які з поважних причин не зможуть вийти на майдан, вони закликають помолитися у цей час вдома, в дорозі, в лікарні.

«І тоді вся Україна стане одним єдиним «Храмом просто Неба», який побачать, почує, і до котрого приєднається увесь світ. Ми віримо, що Спільна Молитва мільйонів наших співгромадян буде почута Всевишнім і «Українське Чудо Єднання» стане всім нам нагородою… Бо для Бога немає нічого неможливого», - наголошують автори.

Організатори Всенародної Спільної Молитви своє звернення надіслали всім єпархіям УАПЦ, УПЦ КП, УПЦ (МП), УГКЦ, РКЦ в Україні, а також державним структурам, адміністраціям, облрадам, управлінням освіти.

Окремий лист представники християнських організацій скерували Президенту України, прем’єр-міністру, голові Верховної ради.

Під зверненням свої підписи поставили чільники ГО «Християнська Україна», «Центру християнської співпраці», ГО «Союз Християнського Відродження», ГО "Скнилівська трагедія", ГО « Українська справа», Спілки "Християнського Відродження", ГО «Простір Свободи», Християнсько-прочанського центру «Паломник», Патріотичний фонд родини Багазіїв-Пушкарів, МГО «Організації патріотів України», Видавництва «Духовна Вісь», Асоціації лікарів католиків.

Джерело: risu.org.ua

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції