Smaller Default Larger

Міністр Віктор Балога зустрівся з Папою Римським

Папа Бенедикт XVI дав особисту аудієнцію Міністру надзвичайних ситуацій України Віктору Балозі. Зустріч відбулась з нагоди 20-ої річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною і Ватиканом.

Під час прийняття урядовець передав Його Святості вітальний лист від Президента України Януковича. У посланні Глава Української держави привітав Понтифіка з 20-ю річницею встановлення дипломатичних відносин між Україною і Ватиканом, відзначив високий рівень взаємодії між державами як на двосторонньому рівні, так і в рамках міжнародних організацій. Президент побажав Папі Бенедикту XVI доброго здоров’я і духовних сил на довгі роки життя.

В.Балога вручив від імені Президента подарунок Верховному Правителю Престолу – рідкісне видання Євангелія. Понтифік прийняв святу книгу і побажав процвітання Україні та її народові.

 


Також під час візиту до Ватикану Міністр зустрівся з префектом Конгрегації у справах Східних Церков кардиналом Леонардо Сандрі. Він вручив В.Балозі державну нагороду Ватикану – Папський лицарський орден святого Сильвестра. Цією відзнакою нагороджують мирян за видатні заслуги перед Католицькою церквою і Святим Престолом. Кардинал Л.Сандрі відзначив значний особистий внесок В.Балоги у діяльність Закарпатської єпархії.

Зі свого боку Міністр висловився за важливість розвитку та зміцнення духовних начал у суспільному житті, відзначивши, що Церква є невичерпним джерелом миру і єднання людей у вірі.

В.Балога також подарував кардиналу Л.Сандрі картину закарпатського художника Василя Бурча із зображенням мукачівського замку «Паланок».

Джерело: CREDO

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції