Smaller Default Larger

Відійшов у вічність кардинал Ігнатій Мусса Дауд, вислужений Префект Конгрегації для Східних Церков

У суботу, 7 квітня 2012 р., в Римі, спочив у Господі блаженніший Ігнатій Мусса І кардинал Дауд, вислужений сирійський Антіохійський Патріарх та вислужений Префект Конгрегації для Східних Церков.

Похоронні богослуження відбудуться в базиліці Святого Петра у Ватикані у вівторок, 10 квітня.

Блаженніший Ігнатій Дауд народився в місцевості Мескане у Сирії 18 вересня 1930 року. У 1954 році став священиком. Вищі богословські студії закінчив у Римі, в Папському Латеранському університеті, спеціалізуючись у канонічному праві Церкви. У 1977 році був обраний єпископом сирійсько-антиохійської Церкви, а його владичим осідком був Каїр у Єгипті.

Він був дорадником Папської ради перевірки Східного канонічного права, членом Конгрегації віровчення. 1994 року Патріарший Синод сирійсько-антиохійської Церкви підвищив його до рівня архиєпископа. 1998 року Синод католицької сирійсько-антиохійської Церкви обрав його новим патріярхом. 8 січня 2001 року він зрікся цього душпастирського уряду, бо у листопаді 2000 року блаженний Папа Іван Павло ІІ призначив його Префектом Конгрегації для Східних Церков, яку він очолював до червня 2007 року.

РАДІО ВАТИКАН

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції