Smaller Default Larger

«AD FONTES»: Відвідини історичних місць Василіянської Провінції Св. Миколая

 

12 листопада 2019 р. Б., в рамках відзначення 220-ої річниці виходу першого тому праці «Brevis notitia fundationis Theodori Koriathovits», авторства о. Йоанникія Базиловича ЧСВВ, учасники Семінару «ADFONTES», який був присвячений цій річниці, відвідали місця, що пов’язані з історією Провінції Св. Миколая, а саме: Краснобрідський монастир, Букову Гірку та пам’ятник о. А. Кралицькому.

У Краснобрідському монастирі, який розташований на території Словаччини і належить Провінції Свв. Кирила і Методія, за сприянням місцевого Настоятеля о. Володимира Седлачека ЧСВВ, делегація мала можливість відвідати монастирську бібліотеку, яка містить цінні історичні матеріали про згаданих постатей.

Опісля відбулася спільна зустріч та обід із василіянською спільнотою Провінції Свв. Кирила і Методія, яка зібралася цього дня на чолі з Протоігуменом о. Методієм Біланчіком у Красному Броді з нагоди празника Св. Свщмч. Йосафата.

У Вишніх Чабинах, де народився о. Анатолій Кралицький ЧСВВ, делегація відвідала пам’ятник, встановлений на його честь.

На Буковій Гірці була можливість оглянути історичний василіянський храм.

До Чабин і Букової Гірки, гостей супроводжував місцевий ієромонах Антоній Турчанік ЧСВВ.

Завершальною частиною подорожі були відвідини п. Миколи Мушинки та його дружини Маґди у м. Пряшеві.

Ці відвідини здійснили ченці Провінції Св. Миколая: о. Франціск Онисько ЧСВВ (Провінційний економ і секретар) та о. Лука Буняк ЧСВВ (ієромонах Малоберезнянського монастиря), як також п. Володимир Мороз (науковий співробітник Інституту історії Церкви УКУ).

 

 

Краснобрідський монастир Отців Василіян

 

 

 

Вишні Чабини

 

 

 

Букова Гірка

 

 

 

м. Пряшів, з п. Миколою (Мушинкою) та п. Маґдою

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції