Smaller Default Larger

Спільна коляда в Імстичівському монастирі

 

Гарною традицією в с. Імстичові є звеличення спільною колядою народження Ісуса Христа. Як у попередні роки, так і цього року громада греко-католицької церкви Св.Михаїла Архангела при монастирі отців Василіян колядувала в православній церкві Різдва Пресвятої Богородиці. Церковний хор, дяки та прихожани виконали в'язанку колядок: "Бог Предвічний", "Во Вифлеємі нині новина", "По всьому світу, "Веселая днись новина" та інші.

Отець Павло - ігумен монастиря,ЧСВВ - привітав усіх присутніх із Різдвом Христовим, побажав здоров'я, радості, миру, Божої любові, спокою, взаєморозуміння, єдності в родинах, у нашій Україні та в цілому світі.

Отець Петро - настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці - подякував усім за спільний спів, після чого вірники заспівали колядку "Стала нам ся днесь новина" та многоліття.

А сьогодні, 14 січня, в день Обрізання ГНІХ і на Празник Св.Василія Великого, після Служби Божої прихожани церкви Різдва Пресвятої Богородиці зібралися разом із греко-католиками в монастирській церкві, подаючи приклад християнської любові й толерантності.

Велично, урочисто та піднесено звучали й старовинні колядки "Відів Бог", "Стала нам ся днесь новина", "В Вифлеємі новина" та інші.

М.І.Зейкан, представник православної громади Імстичова, привітав ігумена монастиря о.Павла, а також - о.Йосафата, о.Тадея, бр.Миколу та о.Віталія Шелембу, присутнього на святковій Службі Божій, із великим Празником Св.Василія Великого, Покровителя ЧСВВ.

Отець Павло Кречун подякував усім за спільну коляду та побажав, щоб Господь благословив наше село на успішний розвиток і процвітання. А також - міцного здоров'я всім, добробуту, злагоди, любові в серцях, поваги й шани один до одного...

Насамкінець, священнослужителі провели обряд миропомазання.

Отже, як бачимо, спільна Різдвяна молитва до Бога - коляда - найкраще сприяє об'єднанню людей.

 

Марина Романець,

вчителька початкових класів Імстичівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції