Smaller Default Larger

Празник Святого Йосифа у Брюховицькому монастирі - 2021

 

8 січня 2021 року, у свято Собору Пресвятої Богородиці та святого обручника Йосифа у брюховицькому василіянському монастирі святого Йосифа відбулися урочисті святкування з нагоди храмового празника.

У брюховицькому монастирі діє Василіянський інститут філософсько-богословських студій імені Йосифа Велямина Рутського, в якому василіянські та інші ченці готуються до священства. Можна стверджувати, що цей монастир є серцем Чину, завдяки якому розвивається і забезпечується тяглість поколінь ченців та священників.

Урочисту Божественну літургію очолив о. Йоан Школик, ЧСВВ, Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, якому співслужили о. Франциск Онисько, Протоігумен Провінції святого Миколая, о. Пантелеймон Трофімов, ректор Василіянського інституту філософсько-богословських студій ім. Йосифа Велямина Рутського, настоятелі василіянських монастирів та численне духовенство.

У святковій гомілії о. Йоан Школик зосередив увагу на Пресвятій Родині та її значенні у вихованні правдивих християнських подружь. В реаліях сьогодення подружні пари стикаються з рядом викликів, які потребують серйозного врегулювання. Часто батьки можуть бути великими тиранами для власних дітей, подібно як цар Ірод свого часу став тираном і вбивцею дітей. Буває, що батьки в пошуках кращої долі чи заробітку полишають своїх дітей, роблячи їх при цьому певного роду «сиротами», часті випадки розлучень у подружжі також негативно відбиваються на самих подругах і на їхніх дітях.

Де батьки мають брати приклад, щоб подолати всі ці труднощі? Куди слід звернутися, щоб знайти вихід із нелегкої ситуації? Необхідно шукати відповіді на ці запитання у школі Пресвятої Родини. Саме, беручи приклад і роздумуючи про Ісуса, Марію та Йосифа, кожна сім’я зможе віднайти взаємний послух, взаємоповагу, шанобливе ставлення один до одного, взаєморозуміння та взаємодовіру.

Наприкінці Божественної літургії о. Пантелеймон Трофімов подякував о. Протоігумену, всім присутнім отцям, а також вірним за спільну молитву та побажав їм гарних і радісних святкувань Різдвяних свят.

На завершення урочистостей студенти Василіянського інституту філософсько-богословських студій ім. Йосифа Велямина Рутського влаштували чудовий концерт колядок на прославу Христового Різдва. Всі присутні, зачаровані музичними творами, разом із братією колядували на більшу Славу Божу, на честь храмового свята.

 

 

 

*****

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції