Smaller Default Larger

Празник Благовіщення в Боронявському монастирі – 2021

 

6-7 квітня 2021 р. Б., в монастирі Отців Василіян у с. Бороняво, відбулися Відпустові Святкування з нагоди Празника Благовіщення Пречистої Діви Марії, на честь Якої названо монастир.

6 квітня, в Навечір’я празника, богослужіння розпочалися Хресною Дорогою яку проводив о. Роман Мельник, ЧСВВ Настоятель монастиря оо. Василіян в Погоні, (Івано-Франківська обл). Після Хресної Дороги вірні молились Вервицю до Пресвятої Богородиці, з роздумами про світлі Таїнства. Опісля моління продовжились Великою Вечірнею з Литією, яку відслужив Настоятель боронявського монастиря о. Еміліян Гавей, ЧСВВ. По завершенні відбулася Урочиста Божественна Літургія, яку очолив о. Мелетій Рішко, ЧСВВ з Мукачівського монастиря, у співслужінні з іншими ієромонахами василіянами та єпархіяльними священниками.

7 квітня, в день празника Благовіщення, богослужіння розпочалися святковою Утренею (служив о. Кипріян Зейкан, ЧСВВ) та Акафістом до Пресвятої Богородиці (служив о. Мелетій Рішко, ЧСВВ).

Об 11:00 год. розпочалася Святкова Божественна Літургія, яку очолив о. Роман Мельник, ЧСВВ Настоятель монастиря оо. Василіян в Погоні, йому співслужили о. Даниїл Дербаль, ЧСВВ Провінційний Вікарій та Ігумен Мукачівського монастиря, о. Еміліян Гавей, ЧСВВ Настоятель боронявського монастиря, о. Володимир Бабич Архідекан хустського вікаріату, а також інші ієромонахи Василіяни та єпархіальні священники.

Після Літургії була проспівана молитва за Україну «Боже Великий Єдиний», а на завершення святкувань настоятель монастиря о. Еміліян Гавей, ЧСВВ склав сердечну подяку всім присутнім на святі.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

НОВИНИ ЦЕРКВИ

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції