Smaller Default Larger

Ознайомлення з історичним архівом Маріяповчанського монастиря та музеєм Василіянського Чину в Угорщині

01

 

24 травня 2021 р., Протоігумен о. Франциск Онисько ЧСВВ, в рамках канонічної візитації у Провінції Св. Стефана, ознайомився з історичним архівом Маріяповчанського монастиря та музеєм Василіянського Чину в Угорщині, провівши робочу зустріч з кваліфікованим провідником цих двох установ, яким є Zsuzsanna Ujteleki Majchricsné.

У присутності місцевого Ігумена о. Іллі, Протоігумен запізнався із станом монастирського архіву, в якому зберігаються цінні історичні матеріали не лише Маріяповчанського, але й інших Василіянських монастирів різних Провінцій, що були історично пов’язані між собою. Архів упорядкований згідно місцевих державних стандартів.

Опісля пані Zsuzsanna провела для Протоігумена екскурсію по василіянському музею, який знаходиться у монастирі, показавши і розповівши про цінні його збереження, що стосуються Василіянського Чину в Угорщині і Маріяповчанської чудотворної Ікони.

В рамках цієї зустрічі було обговорено важливість належного ведення монастирського архіву, як історичного так й актуального, що є надзвичайно цінним джерелом для дослідження історії Василіянського Чину і Церкви.

Протоігумен поділився також досвідом ведення архівної справи Провінції Св. Миколая, якою він займався протягом 10 років, виконуючи уряд Провінційного секретаря й розповів про надбання у цій сфері, висловлюючи сподівання на співпрацю між двома Провінціями в цій галузі.

 

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11 Fotor

12 Fotor

13 Fotor

14

15

16

17 Fotor

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції