Smaller Default Larger

Празник Вознесіння Господнього в Імстичівському монастирі – 2021

 

10 червня 2021 р. Б., в Імстичівському монастирі Отців Василіян відбулися відпустові святкування Празника Вознесіння Господнього.

Архієрейську Божественну Літургію очолив Преосвященний Кир Ніл Лущак, з яким співслужили: Протоігумен Провінції Св. Миколая о. Франціск Онисько ЧСВВ, Ігумен Імстичівського монастиря о. Полікарп Погоріляк ЧСВВ, Настоятель Мукачівського монастиря о. Даниїл Дербаль ЧСВВ, Настоятель Боронявського монастиря о. Еміліян Гавей ЧСВВ, Настоятель Малоберезнянського монастиря о. Лука Буняк ЧСВВ, як також єпархіяльні священики. Інші священнослужителі уділяли вірним Св. Тайну Покаяння.

У своїй проповіді владика Ніл роздумував над останніми днями Ісуса Христа на землі, коли після свого воскресіння Він з’являвся своїм учням. Христос, який здійснив Божий задум спасіння, готував апостолів, щоб вони були Його свідками і проповідниками віри в Нього як Бога і Спасителя, щоб усіх людей вчинити учасниками Небесного Царства.

Розповідаючи про подію вознесіння Ісуса на небо, архиєрей наголосив, що своїм вознесінням Христос вказує людині її призначення до вічного життя та виявляє гідність людського тіла.

На завершення архиєрей побажав всім вірним не забувати про Боже покликання свідчити Євангеліє словом і прикладом. «Просімо в Ісуса живої віри, щоб Він нас благословив і щоб за Його ласкою ми також увійшли у Царство Небесне», – закликав владика Ніл.

Після Божественної Літургії Ігумен о. Полікарп Погоріляк ЧСВВ подякував владиці, численним священикам і вірним, які прибули звеличити це свято.

На кінець відбулося мирування та окроплення свяченою водою.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції