Smaller Default Larger

Зустріч Протоігумена Василіянської Провінції Св. Миколая в Україні з Главою Української Греко-Католицької Церкви

 

14 липня 2021 р. Б., Протоігумен Провінції Св. Миколая в Україні о. Франціск Онисько ЧСВВ, зустрівся у Патріаршій Курії в Києві з Отцем і Главою Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Святославом.

Головною темою зустрічі було відзначення 100-літнього Ювілею монашої реформи Василіянського Чину на Закарпатті, який цього року відзначає Провінція Св. Миколая.

З цієї нагоди Протоігумен о. Франціск, від імені ченців-василіян із Закарпаття, подарував Блаженнішому Святославу Мукачівську Чудотворну Ікону Божої Матері, копія якої була спеціально для цього написана, оскільки цього року відзначається теж 95-ліття від Інтронізації цієї Ікони та урочистого її перенесення до Мукачівського монастиря Отців Василіян у 1926 році. Разом з цим Протоігумен озвучив Главі УГКЦ актуальні переживання монашої василіянської спільноти в рамках відзначення історичного Ювілею реформи та актуальності цієї події і місії василіян у сучасних обставинах життя Церкви.

Зі свого боку Блаженніший Святослав передав свої привітання та благословення з нагоди обидвох згаданих Ювілеїв: Василіянській спільноті Провінції Св. Миколая – з нагоди 100-ліття монашої реформи, учасникам празника Мукачівської Чудотворної Ікони, яке відзначатиметься 16-17 липня – з нагоди 95-ліття її інтронізації в Мукачівському монастирі.

Разом з цим були обговорені інші важливі теми з життя Церкви, що в свою чергу стосуються теж монашого служіння й харизми Ченців Василіянського Чину Св. Йосафата, які вони здійснюють в різних сучасних обставинах та викликах.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції