Smaller Default Larger

Празник Благовіщення Пречистої Діви Марії в Боронявському монастирі

 

6-7 квітня 2022 р. Б., в монастирі Отців Василіян у с. Бороняво, відбулися Відпустові Святкування з нагоди Празника Благовіщення Пречистої Діви Марії, на честь Якої названо монастир.

6 квітня, в Навечір’я празника, богослужіння розпочалися Хресною Дорогою по чернечій горі, яку проводив о. Мелетій Рішко, ЧСВВ з Мукачівського монастиря. По завершенні Хресної Дороги на монастирському джерелі відбулось водосвяття, де вірні могли зачерпнути для себе свяченої води. Опісля моління продовжились у Монастирському храмі, де відбулась Велика Вечірня з Литією та Урочиста Божественна Літургія. Молитву Вечірні очолив Настоятель Малоберезнянського монастиря о. Лука Буняк, ЧСВВ.

7 квітня, в день празника Благовіщення, богослужіння розпочалися святковою Утренею та Акафістом до Пресвятої Богородиці (служив о. Кипріян Зейкан, ЧСВВ).

Об 11:00 год. розпочалася Святкова Божественна Літургія, яку очолив о. Франціск Онисько, ЧСВВ, Протоігумен Провінції Св. Миколая. Йому співслужили о. Лука Буняк, ЧСВВ, Провінційний Секретар та Настоятель Малоберезнянського монастиря, о. Еміліян Гавей, ЧСВВ, Настоятель Боронявського монастиря, а також інші ієромонахи Василіяни та єпархіальні священники.

Урочисту Божественну Літургію своїм милозвучним співом прикрасив парафіяльний хор «Gloria».

Після Літургії була проспівана молитва за Україну «Боже Великий Єдиний», а на завершення святкувань Настоятель монастиря о. Еміліян, ЧСВВ склав сердечну подяку всім присутнім на святі.

 

*******

 

 

*******

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції