Smaller Default Larger

Пасхальне вітання о. Протоархимандрита Ґенезія Віомара, ЧСВВ 2022

 

Бажаю скласти всім вам якнайщиріші вітання з нагоди празника Христового Воскресіння. У подіях з життя Ісуса Христа, які духовно переживаємо в ці дні, Бог виявляє свою силу і свою дбайливість відносно кожної людини, кожного народу і всього людства.

Пасхальне вітання


Протоархимандрита Василіянського Чину Св. Йосафата


о. Ґенезія Віомара, ЧСВВ


Ваші Блаженства,

Високопреосвященні і Преосвященні Владики,


Всечесніші і Преподобні Отці,


Преподобні Отці і Брати по Чину,


Преподобні Брати і Сестри в монашестві,


Дорогі Брати і Сестри,


Бажаю скласти всім вам якнайщиріші вітання з нагоди празника Христового Воскресіння. У подіях з життя Ісуса Христа, які духовно переживаємо в ці дні, Бог виявляє свою силу і свою дбайливість відносно кожної людини, кожного народу і всього людства.

Смерть і воскресіння Господа Ісуса є тим горизонтом надії, який дає нам можливість доступу до життя в його повноті, до життя вічного, бо, вмираючи, Господь знищив нашу смерть, а воскресінням відновив наше життя.

Смерть більше не має влади над нами, бо вона була переможена Хрестом Ісуса. Але не тільки сама смерть, а й будь-яка інша прикра реальність нашого щоденного існування, яка часто вражає нас настільки, що провокує відмовлятися від життя, спробувати втекти чи повставати проти Бога.

Саме в тому Дусі, в якому Ісус має силу спасати, зцілювати та змінювати життя кожного, знаходить джерело християнська надія, про яку говорить апостол Павло: «Надія не засоромить, бо любов Божа влита в серця наші Святим Духом, що нам даний» (Рим. 5, 5).

Якраз надія набирає сили та виявляє свою актуальність в момент, коли, зігнорувавши урок не такої далекої історії ХХ століття, – з жахливими людськими помилками, спустошеннями воєн та сліпим і руйнівним божевіллям зброї, – знову одні народи й держави хочуть силою накинути свою волю іншим з метою підпорядкувати їх собі. У цей тривожний час Церква закликає нас разом споглядати принижене обличчя Розп’ятого і переображене обличчя Воскреслого: бо це обличчя Того, який має владу подати нам усім Мир, дарувати Любов, збудити надію, взяти на себе наш тягар і перетворити щоденну працю, виявляючи турботу і ніжність до іншого.

Наша впевненість – у тому, що Бог завжди з нами і що Він не покинув людство у безнадії зруйнованих будівель і знищених життів. Навпаки, зі своїм Воскреслим Сином, присутнім серед нас і діючим разом із нами, Бог ділить долю нашого існування, огортаючи всіх абсолютною Любов’ю, яка відкриває нас до несподіваних і не пережитих досі вимірів буття. І ця впевненість походить не від нас, але з Його мудрої логіки, яка надихає нас на дії та оцінки, абсолютно відмінні від тих, які світ має намір запропонувати нам.

З найкращими великодніми побажаннями і молитвою,

о. Ґенезій Віомар, ЧСВВ
Протоархимандрит

Великдень 2022 р. Б.

ХРИСТОС ВОСКРЕС! 
ВОІСТИНУ ВОСКРЕС! 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції