Smaller Default Larger

Воскресна Утреня і посвячення пасок у Малоберезнянському монастирі – 2022

 

Ввечері, 23 квітня 2022 р. Б., в Малоберезнянському монастирі Отців Василіян була відслужена Воскресна Утреня з посвяченням пасок.

Очолив ці богослужіння Протоігумен о. Франціск Онисько ЧСВВ у спів служінні з ієромонахами монастиря: Настоятелем о. Лукою Буняком ЧСВВ та о. Прокопієм Лотоцьким ЧСВВ.

Після «надгробної молитви», священнослужителі з монашою спільнотою та вірними здійснили потрійний обхід монастирського храму, який супроводжували військові з прапорами. Відтак, урочистим входом під спів «Христос Воскрес!», розпочалося пасхальне богослужіння.

Перед завершенням Воскресної Утрені, Протоігумен о. Франціск звернувся до присутніх із словом привітання та роздумів, з нагоди цьогорічного празника Воскресіння Христового, який усі українці в цей час святкують в умовах війни. Зокрема Вищий Настоятель Василіянських монастирів на Закарпатті привітав на цьому богослужінні військових на вимушених переселенців, які стали для монастиря і всієї парафії «новою родиною».

Завершилася молитва у храмі цілуванням пасхальних символів та мируванням, після чого на монастирському подвірї відбулося посвячення пасок.

Цьогорічне воскресне богослужіння у Малоберезнянському монастирі розпочалося швидше, ніж це було в попередні роки, з огляду на оголошення комендантської години по всій території Закарпатської області, із-за небезпеки з боку російського агресора по відношенні до України, особливо у великодню ніч.

 

*******

*******

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції