Smaller Default Larger

Великопосні реколекції в Хустському греко-католицькому соборі

27 березня – 2 квітня 2023 року Божого, у греко-католицькому соборі м. Хуст, Ченці Василіяни провели великопосні реколекції.

Реколекції проводились у рамках відзначення ювілею 400-ліття мученицької смерті св. свщмч. Йосафата Кунцевича ЧСВВ, архиєпископа Полоцького. Духовні науки були присвячені постаті св. Йосафата – мученика за єдність Церкви.

Щодня на вечірніх богослужіннях вірні молились Молебень до св. Йосафата та слухали реколекційну науку про життя, покликання, служіння та мученицьку жертву цього великого святителя.

Завершились реколеції у неділю 2 квітня. На кожній Божественній Літургії була виголошена реколекційна наука, основана на життєвому прикладі св. Йосафата, а після Літургії відбулося уділення повного відпусту та Апостольське Благословення для всіх учасників реколекцій.

Провідником реколекцій був о. Кипріян Зейкан ЧСВВ, разом з братією боронявської монашої спільноти оо. Василіян та сестрами Василіянками м. Хуст.

*******

Мученицька жертва владики Йосафата як ніколи актуальна для нашого українського народу, який сьогодні переживає свій власний важкий час «мучеництва». Католицька Церква проголосила мученика Йосафата, що пролив свою кров за віру в Бога та вірність Вселенській Церкві, великим святителем, а наші сьогоднішні «мученики», які віддають свої життя за любов до власного народу та своєї Батьківщини, вшановуються нами як наші національні герої та великі сини нашої держави України.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції