Smaller Default Larger

Продовження паломництва з мощами Святого Йосафата по парафіях Закарпаття

02. . .   -2

У рамках відзначення ювілею 400-ліття мученицької смерті св. свщмч. Йосафата Кунцевича ЧСВВ, у Провінції Святого Миколая триває паломництво з мощами Святого Йосафата по парафіях Мукачівської Греко-Католицької єпархії.

* * * * * * *

15 серпня у вівторок, перед мощами св. Йосафата молились греко-католики Хустського вікаріату які зібралися на моління у старовинному Храмі Успіння Пресвятої Богородиці в с. Нижній Бистрий. Після встановлення святих мощей у храмі відбулась молитва на Вервиці до Пресвятї Богородиці з наукою про св. Йосафата. Опісля служилась Божественна Літургія яку очолив о. Петро Береш, ректор Ужгородської Богословської академії. На завершення святкувань відбувся обхід храму з мощами св. Йосафата та читаннями Євангелій.

01. .

Храм Успіння Пресвятої Богородиці в с. Нижній Бистрий

19 серпня у свято Преображення Господнього, ченці Василіяни з мощами св. Йосафата завітали на храмове свято до парафії Преображення Господнього у м. Хуст. Зустрічав мощі о. Володимир Бабич, і після встановлення їх у храмі усі присутні молились молебень до св. Йосафата після якого була виголошена проповідь про чесноти та взірець для наслідування цього великого святителя. Опісля служилась Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний Владика Ніл Лущак ЧБМ, апостольський адміністратор Мукачівської єпархії. На завершення святкувань відбувся обхід храму з мощами св. Йосафата та читаннями Євангелій.

02. . .

Парафія Преображення Господнього у м. Хуст

03. . .   .

Молебень до св. Йосафата м. Хуст

20 серпня в одинадцяту неділю після Зіслання Святого Духа, монаша спільнота з боронявського монастиря завітала до парафії св. Апостолів Петра і Павла в с. Драгово якою опікується о. Михайло Сідоран. Тут усі спільно молились молебень до св. Йосафата, а опісля служили Божественну Літургію на якій була виголошена проповідь про життя та приклад св. Йосафата для сучасних християн. Після Літургії було уділено Апостольське Благословення та відпуст повний.

04. . .  . .

Парафія св. Апостолів Петра і Павла в с. Драгово

05. . .

Божественна Літургія в с.Драгово

06. .    -3

Божественна Літургія в с.Драгово

Нехай св. Йосафат, великий мученик нашого українського народу, заступається перед престолом всевишнього Бога за всіх нас, своїх братів та сестер та випрошує нам усіх потрібних ласк, а найперше дару перемоги над злом та миру для цілого нашого українського народу.

09.  .

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції