Smaller Default Larger

Реколекції монашої спільноти Боронявського Новіціяту у Василіянському монастирі в Дземброні

001 

З 21 по 26 липня 2024 р. Б., монаша спільнота Боронявського Новіціяту проводила п’ятиденні духовні вправи у монастирі Чину Святого Василія Великого в Дземброні, що на Франківщині. Провідником реколекцій був о. Тимотей Феш ЧСВВ ігумен Дзембрінського монастиря. Тематикою реколекійних наук провідник обрав роздуми про сферу відносин: з самими собою, з ближніми та з Богом.

* * * * * *

У своїх проповідях та повчаннях отець Тимотей наголосив на довір’ї до Бога в нашому щоденному монашому та священничому житті. А також за допомогою різних середників, таких як молитва, духовне читання, медитації та розмови у групах намагався донести до учасників Слово Боже яке зцілює та дарує свободу.

Отож, протягом цих п’яти днів всі ченці монашої спільноти мали можливість наново пережити свої стосунки з Богом, відновити та поглибити своє духовне життя, а також оживити свої особисті почуття та відносини з ближніми. Сердечна подяка отцю Тимотею що допоміг досвідчити та пережити Божу присутність для кожного з учасників реколекцій!!!

Після завершення духовних вправ ченці мали чудову нагоду відвідати «Етнографічний музей Бойківщини» та «Музей історії підпільної Церкви» у с. Фитьків Івано-Франківської обл. Адміністратор музеїв та місцевий парох о. Микола Григорук провів для відвідувачів цікаву та пізнавальну екскурсію, розповідаючи про історію, походження та значення чисельних музейних експонатів та реліквій. Сердечна подяка о. Миколі за його віддане служіння та працю для Господа Бога, української Церкви та рідного народу.

На завершення поїздки чернеча спільнота Боронявської обителі зустрілася з василіянськими студентами які виконують своє служіння у новозаснованій василіянській парафії в м. Калуш на Франківщині. Брати студенти радо прийняли гостей та розповіли історію заснування молодої парафії, якій виповнилося вже три місяці, а також про її розвиток та діяльність.

Сповнені вдячністю Богові та Захисникам України ченці Боронявського монастиря повернулися до рідної чернечої обителі.

* * * * * *

01

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Додати коментар


Захисний код
Оновити

НОВИНИ ЦЕРКВИ

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції