Smaller Default Larger

Святкування 400-ліття Крехівського монастиря

27 жовтня 2012 року, Протоігумен о. Павло Райчинець ЧСВВ та Отці Провінції Святого Миколая, взяли участь в урочистих святкуваннях 400-ліття Крехівського монастиря, Провінції Найсвятішого Спасителя.

Святкування очолили владика-емерит Івано-Франківський Софрон Мудрий ЧСВВ, та місцевий ієрарх владика Михаїл Колтун. Під час Літургії Архієреям співслужили Отці Василіяни та єпархіальні священики. Співав чернечий хор із Василіянського Інституту Філософсько-Богословських Студій.

Владика Софрон у свої промові пригадав хресний шлях життя Крехівського монастиря, який він пройшов від днів свого народження і активної праці до чудесних днів свого воскресіння. Тим самим заохотив до подяки.

– Можемо сміливо співати Богу, Пресвятій Богородиці та всім святим української землі подячну молитву за те, що славний Крехівський монастир воскрес до життя у новій, воскреслій, вільній Україні. І ми, василіянські монахи, можемо знову щирим серцем і устами славити Бога і Його Пречисту Богородицю у нашому, василіянському монастирі, дякуючи Святому Миколаю, що він допоміг цей цінний подарунок колишнього монастиря назад відзискати, щоб тут молитись і славити Бога за все.

На завершення Святої Літургії владика Михаїл привітав Отців Василіян із святкуванням 400-ліття Крехівської обителі та уділив Архієрейське благословення.

Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Пантелеймон Саламаха ЧСВВ, від імені Ченців виявив вдячність Архієреям, Настоятелю монастиря о. Атанасію Євушу ЧСВВ, та прибулим гостям і добродіям за спільну молитву.

Далі відбулась процесійна хода на монастирське подвір’я, де було здійснено Чин посвячення пам’ятного хреста з нагоди 400-ліття Монастиря.


За матеріалами: osbm.info


ФОТОГРАФІЇ З ПОДІЇ:




 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції