Smaller Default Larger

Папське послання на Всесвітній день молитов за покликання

«Покликання – це знак надії, заснованої на вірі». Так називається Папське послання з нагоди 50-го Всесвітнього дня молитов за покликання, який відзначатиметься 21 квітня 2013.

Послання Святішого Отця Бенедикта XVI було опубліковано в суботу 15 грудня.

«Коли учень Ісуса приймає Божий поклик присвятити себе священству чи монашому життю, тоді проявляється один з найбільш зрілих плодів християнської спільноти, який допомагає дивитися з великою довірою та надією на майбутнє Церкви і на її відданість справі євангелізації».

Такими словами Папа Бенедикт XVI, згадуючи Рік Віри і 50-річчя Другого Ватиканського собору, говорив про важливість покликань до священства та монашого життя: «Священиче і монаше покликання народжується з досвіду особистої зустрічі з Христом, з щирого і довірливого діалогу з Ним, щоб увійти в Його волю». Святіший Отець підкреслив, наскільки необхідно зростати в життєвому досвіді віри.

У звʼязку з цим Папа нагадав про роль церковних спільнот і, особливо, священиків у сприянні особистої зустрічі людей з Богом. Слід задуматися про значення особистої духовної медитації, про молитовне життя, про спільнотну молитву, а також «про великі молитви Церкви і святих, молитви Божественної Літургії».

«Постійна і глибока молитва, – пише Папа, – сприяє зростанню віри християнської спільноти, впевненості, що Бог ніколи не залишає свій народ, Він завжди підтримує людей особливим покликанням до священства і посвяченого Богові життя, знаком надії для світу».

Папа нагадав про «міцну основу надії: Бог ніколи не залишає нас на самоті і завжди вірний Своєму слову». «Надія, – додав він, – це очікування чогось позитивного в майбутньому, яке одночасно підтримує наше сьогодення, позначене деколи розчаруваннями та невдачами». «Божественна любов, – сказав Святіший Отець, – іноді проходить неймовірними шляхами, але завжди досягає тих, хто дозволяє себе знайти».

«Саме ця любов, яка проявляється повністю в Ісусі Христі, кидає виклик нашому існуванню, просить відповіді на те, що кожен хотів би зробити зі своїм життям, коли б ризикнув реалізувати його в повній мірі».

«Завжди є ревні священики, – зазначив Бенедикт XVI, – які вміють бути поруч з молоддю в якості „попутників”, щоб допомогти їй розпізнати на звивистому і неясному життєвому шляху Христа, Який є Шлях, Істина і Життя».

На закінчення свого Послання на Всесвітній день молитов за покликання Папа запросив молодих людей, «посеред багатьох поверхневих і ефемерних пропозицій намагатися зберігати в собі любов до ідеалів, високі цілі, радикальний вибір, щоб служити іншим людям, слідуючи за Ісусом».


За матеріалами: catholicnews.org.ua

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції