Smaller Default Larger

У Малоберезнянському монастирі відбулося свято св. Миколая

«Будьте ж милосердні, як і Отець ваш милосердний!»

(Лк. 6:36)

19 грудня, у свято Миколая Чудотворця, Архієпископа Мир Лікійських, у Малоберезнянському монастирі св. Миколая, наймолодші парафіяни урочисто вшанували свого небесного Покровителя.

День Святого Миколая кожен очікує з передчуттям чогось особливого. В цей день відчуваємо дивний стан глибокої внутрішньої радості від дарування і отримування. Діти очікують омріяні подарунки, а батьки із захопленням спостерігають за їхньою поведінкою і блиском у невинних очах. Кожен з нас в цей день пригадує собі важливість християнського милосердя, жертовності і безкорисливості. Завдяки цим ознакам можемо перевірити зрілість своєї віри і автентичність християнського життя.

За давньою традицією, з року в рік, діти вчать вірші і пісні, які з неабияким запалом, а деколи і з сором’язливістю представляють Святому Миколаєві. Це дійство триває недовго, але радість від зустрічі з ним не один день захоплює дитячі серця.

В парафії при Монастирі св. Миколая у Малому Березному, свято розпочалося Божественною Літургією. Зібралося чимало людей і дітвори. Наймолодші, зайняли перші місця і видивлялися, коли ж настане довгоочікуваний момент. Літургія закінчилася і прийшов Святий Миколай. По черзі, всі, які готувалися до зустрічі, почали розказувати вивчені вірші. Найменші учасники декламуючи, викликали посмішку на обличчях у багатьох присутніх. Всі дуже гарно постаралися. Вкінці, отримавши свої подарунки, діти з радістю сфотографувалися разом з Святим Миколаєм.

Доброта Святого Миколая і його щедре серце популярні у всіх часах. Пам’ять великого Святителя спонукає нас бути милосердними доброчинцями для наших ближніх. Милосердя не є слабкістю, але ознакою духовної зрілості. Це добро, яке не завжди можна побачити, але можемо його відчути в наших вчинках і думках.


Повідомив о. Андрій Белеканич ЧСВВ



 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції