Smaller Default Larger

У Провінції Святого Миколая відбулися загальні збори Ченців

21 грудня, в Осідку Провінції Св. Миколая (Малоберезнянський монастир), відбулося останнє цьогорічне зібрання Ченців Провінції.

На початку зібрання, Протоігумен о. Павло Райчинець ЧСВВ привітав усіх присутніх Настоятелів, Отців і Братів, що прибули на зустріч з усіх Монастирів Провінції, після чого сказав коротке вступне слово та запросив о. Даниїла Дербаля ЧСВВ, виголосити для Ченців духовну науку.

Після духовної науки, що була на тему християнської віри, в рамках відзначення «Року Віри», Отці і Брати обговорили різні питання, що стосуються монашого життя і діяльності в Монастирях.

Насамперед, Протоігумен подав до відома Ченців, Висновки і розпорядження з Канонічної візитації, яка проводилася в Монастирях в жовтні цього року.

Важливою частиною зборів були підсумки діяльності Провінції у місійній, парафіяльній, молодіжно-душпастирській сферах, в душпастирстві покликань, видавничій та інших ділянках апостольської праці, яку здійснюють Ченці.

Про місійну діяльність в Провінції, розповів присутнім отець Тарас Іванина ЧСВВ, який відповідальний за цю ділянку. Про душпастирство покликань та чернече формування в Провінції розповів відповідальний за це – отець Андрій Белеканич ЧСВВ. Отець Мелетій Рішко ЧСВВ представив працю з молоддю, яку він здійснює у Провінції. Видавничу діяльність Провінції, підсумував отець Павло Кречун ЧСВВ. Вкінці, отець Даниїл Дербаль ЧСВВ розповів про Апостольство молитви, що діє при кожному Монастирі Провінції.

На завершення зборів, Протоігумен о. Павло привітав усіх Ченців з наступаючими святами Різдва Христового і Нового 2013 року, та побажав усім дару Мудрості у монашому житті та апостольській праці.

Від імені усіх Отців і Братів, подяку Протоігумену за його ревну і невтомну працю, висловив Провінційний Вікарій о. Павло Кречун ЧСВВ.

Опісля, було зроблене спільне фото учасників зборів разом з отцем Нілом Лущаком ЧБМ, номінованим єпископом-помічником Мукачівської греко-католицької єпархії, який цими днями відбуває реколекції у Малоберезнянському монастирі.

о. Франціск Онисько ЧСВВ



 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції