Smaller Default Larger

Робоча зустріч Апостольського візитатора владики Діонісія і Генеральної Управи ЧСВВ з єпископом Падови

5-6 лютого 2013 р. відбулася робоча зустріч представників УГКЦ з Монс. Антоніо Матіаццо (Antonio Mattiazzo), єпископом північно-італійської дієцезії Падови.

У зустрічі взяли участь владика Діонісій (Ляхович), Апостольський Візитатор, о. Ґенезій Віомар, ЧСВВ, Протоархімандрит, о. Йоанікій Чверенчук, ЧСВВ, Генеральний вікарій, о. Маврикій Попадюк, ЧСВВ, Генеральний дорадник, та о. Андрій Твердохліб, капелан громади УГКЦ у м. Падова.

На пропозицію Монс. Антоніо, з якою він зверненувся до Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука) та до Апостольського візитатора для українців греко-католиків в Італії та Іспанії владики Діонісія (Ляховича), Українській Греко-Католицькій Церкві пропонується перебрати в постійне користування храм Святого Луїса (San Luigi) і навколишні забудови, розташовані в гірському районі Рівадольмо (Rivadolmo, близько 2 км. від м. Есте та 40 км. від м. Падова). З цього приводу і відбулася зазначена робоча зустріч.

Згідно пропозиції Монс. Антоніо, парафією мали б опікуватися монахи УГКЦ як для стабільної душпастирської обслуги місцевих українських іммігрантів (вірних УГКЦ), так і для місцевих вірних Римо-католицької Церкви. Відповідно і новозбудовані прилеглі приміщення можуть послуговувати у різних цілях: монастирського помешкання, недільної школи, зібрань вірних, чи літніх таборів для дітей.

Після звернення Апостольського візитатора до різних чоловічих Чинів та Згромаджень УГКЦ дану пропозицію розглядають Отці Василіани.

Під час зустрічі сторони обмінялися ідеями щодо подальшого вивчення даного проекту та можливих шляхів втілення його в реальність.

Джерело: www.chiesaucraina.it



 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції