Smaller Default Larger

Папа Венедикт ХVІ залишив Ватикан

28 лютого 2013 року, о 20:00 римського часу, за рішенням Святішого Отця, завершиться понтифікат Венедикта ХVІ, 265-го Папи, 264-го Наступника святого Петра.

Від 19 квітня 2005 року, – дня його вибору – він керував Вселенською Церквою 7 років, 10 місяців і 9 днів. Аж до вибору наступного Вселенського Архиєрея розпочнеться вакантність папського престолу, sede vacante.

Після короткого прощання, що відбулось на подвір’ї святого Дамаза, кілька хвилин після 17-ої години, під урочистий гомін дзвонів базиліки святого Петра та інших римських храмів, Святіший Отець відлетів гелікоптером до літньої папської резиденції в Кастель Ґандольфо.

Тисячі мешканців Кастель Ґандольфо та околиць на площі та прилеглих вулицях з хвилюванням, сльозами на очах та молитвою на вустах очікують прибуття Святішого Отця. Венедикт ХVІ, востаннє як Вселенський Архиєрей, привітає та поблагословить вірних, як це він робив у літній час під час молитви «Ангел Господній».

О 20-ій годині, коли закінчиться його понтифікат, будуть зачинені вхідні ворота папської резиденції в Кастель Ґандольфо і припинить свою службу Швейцарська гвардія, адже вони виконують служіння тільки для Папи, а безпеку Венедикта ХVІ буде забезпечувати жандармерія.

За матеріалами: РАДІО ВАТИКАН

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції