Smaller Default Larger

Зібрання Отців Василіян у Жовківському монастирі


19 лютого 2014 р., в Монастирі Різдва Христового (м. Жовква), відбулось зібрання Отців Василіян Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, у якому взяв участь також Протоігумен Провінції Святого Миколая о. Павло Райчинець, ЧСВВ.

Отці Василіяни зібрались найперше у монастирському храмі, щоб молитись за мир у країні та за жертв, убитих на Майдані в Києві. Спільний Молебень очолив Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасиля о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, який прочитав також молитву за померлих на Майдані і за кращу долю для українського народу.

Опісля розпочалось зібрання, на початку якого о. Миколай Микосовський, ЧСВВ виголосив для присутніх духовну науку на тему: «Чернеча спільнота у навчанні св. Василія Великого».

Велику увагу на зборах Отці Василіяни приділили суспільному становищу, яке виникло особливо цими днями в Україні. Отці-Настоятелі представляли ситуацію у різних містах, говорили про допомогу, яку церква може дати людям, зокрема медикаменти та пожертви.

Протоігумен о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, наголосив на тому, що Василіяни повинні прислухатись до Глави УГКЦ Святослава Шевчука, який говорить, що „Покликання душпастиря у всіх злободенних обставинах – не покидати своїх вірних і бути з ними, адже як сказав Христос: «Добрий Пастир душу свою кладе за своїх овець» (Ів. 10, 11)”. Тому Отці Василіяни повинні служити людям згідно цього заклику, і допомагати усім згідно свого покликання.

За матеріалами: osbm.in.ua

Фото: Бр. Роберт Ленів ЧСВВ



 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції