Smaller Default Larger

Папа призначив нового Префекта Дикастерії Східних Церков

Ним став колишній Апостольський Нунцій в Україні, який приступить до виконання цих обов’язків у січні.

У понеділок, 21 листопада 2022 р. у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив Префектом Дикастерії для Східних Церков Преосвященного Клаудіо Ґуджеротті, титулярного єпископа Равелло, дотеперішнього Апостольського Нунція у Великобританії. Він приступить до виконання обов’язків з другої половини січня наступного року. У цьому служінні він замінить кардинала Леонардо Сандрі, якому сповнилося 79 років життя і якого Префектом тодішньої Конгрегації Східних Церков призначив Папа Венедикт XVI у 2007 році, а Папа Франциск підтвердив це призначення 2014 року.

Новопризначений Префект Дикастерії Східних Церков народився 7 жовтня 1955 року в місті Вероні (Італія). У травні 1982 року отримав пресвітерське рукоположення, а через три роки розпочав служіння в Конгрегації для Східних Церков, де від грудня 1997 року обіймав посаду Заступника Секретаря Конгрегації.

7 грудня 2001 року святий Папа Іван Павло ІІ призначив монсеньйора Ґуджеротті Апостольським Нунцієм в Грузії та Вірменії, а 13 грудня того ж року – ще й в Азербайджані. У січні наступного року він отримав єпископське рукоположення з рук Папи Івана Павла ІІ. У липні 2011 року був переведений до Білорусі. 13 листопада 2015 р. у Ватикані було повідомлено про те, що Папа Франциск призначив його Апостольським Нунцієм в Україні, а через п’ять років, 4 липня 2020 р., – Апостольським Нунцієм у Великобританії.

Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті є знавцем східних мов, літератури та літургії. Під час служіння в рідній дієцезії викладав патрологію, літургіку та східне богослов’я у Богословському Інституті та Інституті Екуменічних студій у Вероні. Переїхавши до Риму, викладав патрологію та вірменську мову й літературу в Папському Східному Інституті. Володіє латинською, грецькою, вірменською класичною та сучасною, англійською, французькою, російською, білоруською та курдською мовами.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції