Smaller Default Larger

2014 – Рік Святого Василія Великого у Василіянському Чині


В рамках підготовки до святкування ювілею 400-ліття заснування Василіянського Чину Святого Йосафата, яке відбудеться у 2017 році, цей рік – 2014, Отці Василіяни присвячують Законодавцю чернечого життя – Святому Василію Великому.

Запрошуємо Вас протягом цього року, разом з нами, пригадати історію життя Святого Василія, його глибокі повчання та ідеали, якими він сам жив й заохочував до цього інших.

В творах Св. Василія немає чіткої різниці між ченцем і мирянином, а вживається назва – «християнин», адже до всіх нас скерований заклик Ісуса Христа: «Будьте досконалі, як Отець ваш Небесний досконалий» (Мт. 5, 48). Тому пригадка життя Св. Василія, його повчань і творів буде цінною як ченців, так і для мирян.

Нехай цей рік, який ми присвячуємо Святому Василію Великому, допоможе нам наново відкрити для себе ту красу життя Євангелієм Христовим, яку плекав цей Святий у своєму щоденному житті.

З публікаціями, присвяченими вищезгаданій тематиці, можна буде ознайомитися на нашому сайті в розділі «Рік Св. Василія Великого – 2014».

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції

 

Авторські права 2020 © Провінція Святого Миколая. Василіянський Чин Святого Йосафата в Україні. Усі права захищені.