Smaller Default Larger

У Львові відбулася хіротонія Єпископа-помічника Філадельфійської архиєпархії Андрія (Рабія)

 

У соборі Святого Юра у Львові 3 вересня 2017 року під час Архиєрейської Літургії, яку очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, відбулася урочиста хіротонія владики Андрія (Рабія), Єпископа-помічника Філадельфійської архиєпархії.

Насамперед Апостольський нунцій в Україні, Архиєпископ Клаудіо (Гуджеротті), прочитав буллу від Святішого Отця Франциска, в якій Папа Римський проголошує отця Андрія Рабія Єпископом-помічником Філадельфійським, іменованим титулярним єпископом Германіціяни (США), уділяючи всі права та накладаючи всі обов’язки, що пов’язані з гідністю єпископа та з урядом згідно з нормами Кодексу канонів Східних Церков.

Під час проповіді до вірних Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відзначив, що ми щойно стали учасниками і свідками особливої події. «Ми побачили, – сказав Предстоятель УГКЦ, – як Отець Син і Дух Святий дбають про нашу Церкву. Зі своєї таємничої глибокої незбагненної волі на Господь насадив виноградник Української Греко-Католицької Церкви по цілому світу...».

 

 

Проповідник нагадав, що минулого тижня у Києві та Львові ми святкували 50-річчя Світового конгресу українців. «Я побачив наших українців з різних куточків земної кулі: з Південної Африки, Японії, Китаю, із тих країн, де ми собі навіть не уявляємо, що там сьогодні присутня наша Церква через наших вірних синів і дочок. Ми сьогодні стали учасниками хіротонії нового єпископа, якого Отець посилає, аби подбати про нашу Церкву у США», – відзначив Глава Церкви.

Ми сьогодні запитуємо себе, каже архиєрей, що це означає. Яке Євангеліє, який благовіст сьогодні благовістує Українська Греко-Католицька Церква з України – своєї матірньої території для синів і дочок у всьому світі? «Насамперед – це те, що Господь і ми, як Його слуги, дбаємо про наших вірних у всьому світі. Спитаймо себе сьогодні, в якому стосунку цей служитель чи ми, як єпископи, священики, вірні, є з Господарем Божого винограднику? Ми не є його власниками, не є його найманими працівниками. Тоді ким ми є? Ким є цей єпископ, якого сьогодні перед нашими очима об'явив Господь? Він є учасником посланництва самого Сина Божого, Ісуса Христа. Йому сьогодні Ісус Христос силою і діянням Святого Духа дав повноту свого вічного священства», – вважає Блаженніший Святослав.

«Дорогий владико Андрію, – звернувся Глава Церкви до нового єпископа, – ми сьогодні говорили, що сам Ісус Христос, як Божий Син, став виноградником, у своїй особі поєднав дві природи, Божу і людську. Ви це урочисто визнали перед хіротонією. Можна сказати, що у вашій особі Господь Бог поєднує дві дійсності нашої Церкви — українську і американську. Ви є сином цієї землі, сином княжого міста Львова, але Господь покликав вас на служіння в іншій країні, в іншій культурі, в іншому вимірі суспільного, культурного і церковного буття. Але тих дві дійсності ви поєднали у своїй особі. Тому сьогодні ми відчуваємо свято сили і єдності нашої Церкви».

 

 

На думку Глави Церкви, немає значення, де сьогодні живуть діти Церкви, в Україні чи на поселеннях. Це один і той самий Божий виноградник, який Господь Бог збудував, якого захищає і про який дбає у надзвичайний милосердний батьківський спосіб.

Блаженніший Святослав насамкінець подякував батькам владики Андрія за такого чудового сина.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції

 

Авторські права 2020 © Провінція Святого Миколая. Василіянський Чин Святого Йосафата в Україні. Усі права захищені.