Smaller Default Larger

Відпустовий празник Благовіщення Пречистої Діви Марії та посвячення престолу в Боронявському монастирі Отців Василіян (2)

 

7 квітня 2017 р., з нагоди відпустового Празника Благовіщення Пречистої Діви Марії та 400-літнього Ювілею Василіянського Чину Св. Йосафата, в Боронявському монастирі Отців Василіян була відслужена Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Єпарх Мукачівський Преосвященний Владика Мілан Шашік.

  • На початку Літургії, Владика Мілан освятив нововстановлений престіл у монастирському храмі. Разом з престолом, у храмі були встановлені новий кивот, проскомидійник та тетрапод.

З Владикою Міланом Літургію співслужили: Протоігумен Провінції Св. Миколая в Україні о. Андрій Белеканич ЧСВВ, Настоятель Боронявського монастиря о. Тарас Іванина ЧСВВ, Декан Хустського деканату МГКЄ о. Володимир Бабич та єпархіяльні священики.

Численні ієромонахи-василіяни та ієреї з довколишніх парафій, уділяли вірним Святу Тайну Покаяння.

  • Під час Літургії Владика Мілан виголосив святкову проповідь, на початку якої привітав Отців Василіян з їхнім Ювілеєм – 400-ліття реформування Василіянського Чину Св. Йосафата, побажавши їм ревності у монашому служінні та щоб Святий Дух провадив їх дорогою святості:

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/20170407borblagovpropmilan.mp3{/s5_mp3}

Після Літургії відбувся процесійний обхід храму з читанням Євангелія, подячні промови і многоліття, окроплення свяченою водою та мирування.

Цим празником, в Боронявському монастирі розпочалися центральні святкування Ювілею Василіянського Чину Св. Йосафата, під час яких ченці-василіяни та вірні, які разом з ними моляться, мають можливість отримати Повний відпуст під час цього Ювілейного року. Головне святкування Ювілею в Боронявському монастирі відбудеться на Відпустовий празник Св. Пророка Іллі – 2 серпня.

З цього приводу, Протоігумен о. Андрій запросив усіх присутніх брати активну участь в згаданих ювілейних святкуваннях, які відбудуться в кожному василіянському монастирі Провінції.

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 

Авторські права 2020 © Провінція Святого Миколая. Василіянський Чин Святого Йосафата в Україні. Усі права захищені.