Smaller Default Larger

Великодні гаївки в Боронявському монастирі

alt

25 квітня 2014 р., відбулись гаївки в селі Бороняво, при Монастирі Отців Василіян, де взяло участь близько 200 дітей та молоді зі всього Хустського деканату Мукачівської Греко-Католицької Єпархії. Організував святкування гаївок о. Мелетій Рішко ЧСВВ, який приклав чималих зусиль для того, щоб свято пройшло цікаво та весело. Вражало те, що так багато молодих людей приїхали на гаївки до Боронявського монастиря. В організації та проведенні гаївок допомагали сестри Служебниці Непорочної Діви Марії та сестри Василіянки.

На початку діти, молодь, сестри та духовні отці всі разом, взявшись за руки співали різного роду гаївки, зокрема такі як «Подоляночка», «Хто народився в січні…», «Ой як гарно в нас буває…» та інші, які підняли настрій всім присутнім, допомогли здружитись одне з одним. Гаївки супроводжувались рухливими іграми, у яких всі залюбки брали участь. На подвір’ї монастиря діти та молодь брали участь в різноманітних іграх та танцювали нетрадиційні танці під назвою банси. Особливо всім подобається танцювати банс «Королівський»! Саме останні створили для всіх учасників свята чи не найкращі враження.

Всіх було поділено на дві великі групи: діти до 12 років та молодь старша 12 років. Перші активно співали пісні з рухами, танцями, грали рухливі ігри. Старша група співала українські патріотичні пісні, що зміцнювало національний дух кожного.

Було надзвичайно захоплююче та весело. Завдяки сонячним лагідним промінчикам у поєднанні з дрібним дощиком, ароматними квітами, які зачаровують і дивують своєю різноманітністю та кольоровими барвами, співом птахів настрій у всіх був пречудовий. Як прекрасно у веселому товаристві святкувати великодні гаївки! Усі й досі переповнені відчуттям мелодійних пісень.

Хочеться подякувати організаторам і всім учасникам за таке гарне і радісне дійство. Щирі дитячі посмішки та посмішки на обличчях дорослих свідчать про те, що гаївки вдалися! То ж з нетерпінням чекаємо наступних!

Вікторія Перец

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції