Smaller Default Larger

Зібрання Отців Василіян у Гошівському монастирі

alt

30 квітня 2014 р., у Гошівському монастирі, під головуванням Отця Протоігумена Пантелеймона Саламахи ЧСВВ, відбулося зібрання Настоятелів Провінції Найсвятішого Спасителя Отців Василіян в Україні, в якому взяв участь дотеперішній Ігумен Василіянського монастиря у Києві – владика-номінант Василій Тучапець ЧСВВ, а також Протоігумен Провінції Святого Миколая в Україні – отець Павло Райчинець ЧСВВ.

Спільна зустріч Отців Василіян розпочалася у монастирському храмі, де був відслужений Молебень до Пресвятої Богородиці, який очолили: Протоігумен о. Пантелеймон Саламаха ЧСВВ, Владика-номінант Василій Тучапець ЧСВВ та Ігумен Гошівського монастиря о. Дамʼян Кастран ЧСВВ.

Опісля, Настоятелі зібралися для обговорення спільних справ стосовно свого монашого життя і діяльності. Насамперед, о. Ілля Сірук ЧСВВ, Настоятель Володимир-Волинського монастиря, виголосив для присутніх духовну науку. Опісля слово мали: Протоігумен о. Пантелеймон, Владика-номінант Василій, Ігумен Гошівський о. Дамʼян та інші Отці.

Новоіменований Владика Василій – Екзарх Харківський, запросив співбратів по Чину на свою архиєрейську хіротонію, яка відбудеться 21 травня 2014 р., у день памʼяті святого Івана Богослова, у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового у Києві (початок об 11.00).

Напередодні, 20 травня, у монастирському храмі Отців Василіян в Києві, відбудеться Чин архиєрейського найменування (початок об 18.00).

Головним святителем буде Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, а співсвятителями – владика Василь Медвіт, Єпископ-емерит Донецько-Харківського екзархату, та владика Степан Меньок, Екзарх Донецький.

Чин Інтронізації Екзарха Харківського, відбудеться в неділю 1 червня 2014 р. Б. о 10.00 в каплиці на честь св. Миколая Чудотворця за адресою вул. Гвардійців Широнівців, м. Харків.

Владика-номінант висловився за подальшу тісну співпрацю з Отцями Василіянами, оскільки він, хоч і приступає до єпископства, однак продовжує належати до Василіянського Чину, тому розраховує на підтримку своїх співбратів у своєму новому служінні в Церкві.

На завершення зібрання, Отці взяли участь у спільному обіді, під час якого ділилися розповідями про свою працю у різних монастирях в Україні. Окрему увагу мали ті, які здійснюють своє служіння у східних та південних областях. Також о. Володимир Палчинський ЧСВВ, який змалку знав новоіменованого владику Василія та ще в підпіллі УГКЦ служив Божественну Літургію в його родинному домі, поділився своїми спогадами, баченням монашого життя та від імені усієї Василіянської спільноти, висловив побажання своєму вихованцю, співбрату по Чину і новому єпископу.

о. Франціск Онисько ЧСВВ

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції