Smaller Default Larger

Торжество Святого Василія Великого у Боронявській обителі

 

14 січня Східна Церква святкує празник Найменування Господа Нашого Ісуса Христа, а також пам’ять святого Отця нашого Василія Великого, архиєпископа Кесарії Кападокійської.

Для Боронявського монастиря оо. Василіян, як зрештою і для кожної василіянської обителі, цей день особливий, адже в цей день ми вшановуємо нашого Патріарха і зачинателя спільного монашого життя Св. Василія. Простіше кажучи, ми святкуємо небесне народження нашого духовного Батька.

Цю велику радість монашої спільноти з нами приїхали розділити наші кровні батьки. У Боронявській обителі вже стало доброю традицією зустрічати це свято разом з рідними отців і братів, які здійснюють своє служіння у нашому монастирі.

Святкову Службу Божу з цієї нагоди соборно відслужили усі отці нашої обителі. Отець Тарас Іванина, ЧСВВ, Настоятель Боронявського монастиря виголосив духовне слово, у якому звернув увагу на те, що сьогодні ми святкуємо не тільки пам’ять Св. Василія, але і пам’ять усіх тих отців і братів, що упродовж майже чотирьохсотлітньої історії Василіянського Чину трудилися у цій монашій родині Св. Василія. Сьогодні ми згадуємо не тільки величні, але і драматичні сторінки історії Чину Святого Василія Великого. Попри всі труднощі, можна сказати, що Бог завжди щедро уділяв свої небесні благодаті оо. Василіянам для ревного і невтомного служіння. Ченці василіяни у різні складні періоди нашої церковної та української історії давали незаперечне свідчення вірності Святішому Отцеві, Намісникові св. апостола Петра.

Наприкінці Літургії, після заамвонної молитви, згідно Статуту ЧСВВ, була прочитана молитва до св. Василія Великого про заступництво та опіку над Василіянським Чином.

Після богослужінь святкування продовжилися у монастирській трапезній, де вже в духовно-кровному крузі отці мали можливість поспілкуватися зі своїми родинами та прославляти Новонародженого Христа чудовою колядою за святковим обідом. На добрий спомин про це святкування було зроблено декілька світлин отців і братів нашої спільноти з нашими родинами.

Ієром. Лука Буняк, ЧСВВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції