Smaller Default Larger

У Мукачівській греко-католицькій єпархії встановлено три архідияконати


17 вересня Преосвященний владика Мілан видав Декрет про поділ Мукачівської греко-католицької єпархії на Ужгородський, Мукачівський та Хустський архідияконати.

 


 

 

 

 

Владика Мілан

Божим провидінням і благословенням Апостольського престолу

Єпископ Мукачівський

Декрет

Виконуючи пастирську опіку в довіреній мені єпархії, об’єднуючи  її у Святому Дусі через Євангеліє та Євхаристію, бажаю разом із своїм пресвітерієм (Кан. 177 – § 1. ККСЦ), щоб усі вірні Мукачівської єпархії відповідно до свого стану та покликання докладали якнайбільше своїх зусиль для ведення святого життя, спричиняючись так до росту Церкви та збільшення її святості (Кан. 13 ККСЦ). Маючи за собою велике історичне надбання нашої єпархії, яке впродовж багатьох століть допомагало вірникам нашої Церкви непорушно зберігати і відкрито визнавати свою віру (Кан. 10 ККСЦ), з нагоди 240-річчя з канонічного встановлення Мукачівської єпархії,  опираючись на канон 276§2 ККСЦ та після поради з Пресвітерською радою,

відновлюю

поділення Мукачівської єпархії на архідияконати, встановлюючи тим самим три округи – УЖГОРОДСЬКИЙ, МУКАЧІВСЬКИЙ ТА ХУСТСЬКИЙ АРХІДИЯКОНАТИ.

До округу Ужгородського архідияконату входять: деканат Ужгород-місто, деканат Ужгород-район, Берегівський деканат, деканат Берегово-район, Великоберезнянський деканат, Перечинський деканат та Середнянський деканат з усіма парафіями, що до них належать.

До округу Мукачівського архідияконату входять: деканат Мукачево-місто, деканат Мукачево-район, Іршавський деканат, Білецький деканат, Виноградівський деканат, Воловецький деканат, Свалявський деканат та Чинадіївський деканат з усіма парафіями, що до них належать.

До округу Хустського архідияконату входять: Хустський деканат, Великобичківський деканат, Міжгірський деканат, Рахівський деканат, Солотвинський деканат та Тячівський деканат разом з усіма парафіями, що до них належать.

Бажаю, щоб кожний з наших округів – архідияконатів, мав свого Небесного покровителя і тим самим більше служив для слави Божої та добра всіх наших вірних.

Ужгородський архідияконат віддаю під охорону Чесного і Животворящого Хреста Господнього, Воздвиження Празник якого святкуємо 14 вересня / 27 вересня,

Мукачівський архідияконат – під заступництво Святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, учителів слов’янських, Празник яких святкуємо 5 липня / 18 липня,

Хустський архідияконат – під заступництво нашого Блаженного священномученика Теодора, єпископа Мукачівського, Празник якого святкуємо 31 жовтня.

Нехай Пресвята Богородиця, Небесна Покровителька нашої Мукачівської єпархії, огорне своїм покровом всі наші архідияконати, разом із усім духовенством та вірниками. Охорона Чесного і Животворящого Хреста Господнього, заступництво Святих Кирила і Мефодія, наших апостолів, та нашого Блаженного священномученика Теодора нехай супроводжує нас на дорозі до Небесного Отця.

Декрет набирає сили з моменту його проголошення.

З архієрейським благословенням,

Владика МІЛАН,

єпископ Мукачівський.

Дано в Ужгороді дня 4/17 вересня 2011, в Єпископській Резиденції при Кафедральному Соборі Воздвиження Чесного Хреста Господнього, • пл. Андрея Бачинського, 1 • День пам'яті Святого Пророка Мойсея, Боговидця.

Джерело: www.mgce.uz.ua

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції