Smaller Default Larger

В Україну прибув новопризначений Апостольський Нунцій


У п'ятницю, 23 вересня, до України прибув новопризначений Апостольський Нунцій в Україні архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон. Нунцій прибув до Києва із Італії.

 

Новопризначеного Нунція урочисто привітали архиєпископ Петро Мальчук – ординарій Київсько-Житомирської дієцезії РКЦ, єпископи УГКЦ Ігор Возняк, Богдан Дзюрах, єпарх Мукачівський єпископ Мілян Шашік, преподобний отець Вечеслав Тумір – до сьогоднішнього дня тимчасово повірений у справах Апостольської Нунціатури, а також представники міністерства закордонних справ України, повідомляє"Католицький медіа-центр".

Після привітання архиєпископ Томас Е. Ґаліксон поїхав до Апостольської Нунціатури в Україні по вул. Тургенєвська, 40, де його очікували та урочисто повітали працівники Апостольської Нунціатури.

Свої обов’язки надзвичайного і повноваженого посла в Україні Архиєпископ виконуватиме після вручення вірчих грамот Президенту України.



Нагадаємо, 21 травня 2011 року Папа Бенедикт ХVІ призначив нового Апостольського Нунція для України. Ним став титулярний архиєпископ Бомарцо Томас Едвард Ґалліксон (Thomas Edward Gullickson), дотеперішній Апостольський Нунцій в численних країнах Карибського регіону. Серед них – Тринідад і Тобаго, Антигуа і Барбуда, Багамські острови, Барбадос, Домініка, Ямайка, Гренада, Гайана, Сент-Кітс і Невіс, Сент-Люсія, Сент-Вінсент і Гренадини, Суринам. Він був також Апостольським Делегатом на Антильських островах.

До нього Апостольським Нунцієм в Україні був монсеньйор Іван Юркович, титулярний єпископ Крбавії, якого Папа Бенедикт у лютому 2011 року призначив Апостольським нунцієм в Російській Федерації.

Архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон народився 14 серпня 1950 року в Су-Фоллз у США. 1976 року прийняв священичі свяченні і 1981 року розпочав готуватись до дипломатичної служби, навчаючись в Папській Церковній Академії. 2004 року блаженний Іван Павло ІІ призначив його Нунцієм в Тринідад і Тобаго, надавши йому архиєпископський титул. Одночасно він отримав акредитацію в численних країнах регіону Малих Антильських островів.

Джерело: risu.org.ua

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції