Smaller Default Larger

Різдвяна акція Молоді Мукачівського монастиря для дітей до Св. Миколая

Ще у листопаді активна молодь Мукачівського василіянського монастиря з благословення о. Веніамина розпочала акцію до свята Св. Миколая. Першим етапом цієї акції було власноручне виготовлення подарунків для друзів − дітей з особливими потребами однієї зі шкіл нашого міста.

Щотижня молоді християни своїми руками розмальовували горнятка, зображуючи на них різні різдвяні та новорічні сюжети, квіткові орнаменти, народні мотиви. Один з учасників навіть зумів зобразити варіант Крехівського монастиря. Спочатку було важко та з кожним горнятком все легше й легше. За допомогою спеціальної техніки нанесення малюнка на площину вдалося намалювати понад 40 горняток.

Другим етапом акції була збірка коштів для придбання подарунків для дітей, що потребують особливої уваги. Хоч сума отримана зі збірки не була великою, та все ж таки вона засвідчує, про щирість та відкриті серця тих що вклали свою лепту у скарбницю доброго діла. За зібрані кошти наші активісти придбали та власноручно запакували подарунки.

У вівторок, 20 грудня молодь привітала наших друзів в школі інтернаті з особливими потребами м. Мукачева. Зокрема наша наймолодша частина прихожан – діти поставили театралізоване дійство на честь Св. Миколая. Після вистави молодь мала можливість безпосередньо поспілкуватися з дітьми.

Цією акцією молодь нашої обителі хотіла засвідчити свої християнські переконання та дати добрий приклад для старшого покоління. Це першим почав робити Св. Миколай, і хоч пройшло багато років з того часу та приклад доброти і милосердя, що його зробив цей великий Божий угодник і сьогодні є гарним свідченням Божої любові, яка здійснюється через людей.

ієром. Лука Буняк, ЧСВВ

osbm-mukachevo.org.ua

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції