Smaller Default Larger

Духовність «Матерів в молитві» дослідить церковна комісія

У середу, 21 грудня, у Львові відбулася зустріч Владики Венедикта (Алексійчука), єпископа-помічника Львівської архиєпархії УГКЦ, із єпархіальними координаторами та членкинями руху «Матері в молитві» України. Висловлюючи власні міркування стосовно подальшого розвитку руху, всі координатори представили свої єпархіальні спільноти.

Для подальшого розвитку руху необхідні статутні основи, тому представники руху «Матерів в молитві» нещодавно запропонували Блаженнішому Святославу затвердити «Правильник руху «Матері в молитві» Української Греко-Католицької Церкви». У свою чергу Предстоятель УГКЦ створив комісію для докладного вивчення духовного життя «Матерів в молитві». До складу цієї комісії увійшли: Владика Венедикт (Алексійчук), о. Орест Вільчинський, о. Ростислав Бубняк, с. Василія Струтинська, ЧСВВ.

Сьогодні в УГКЦ є 1013 спільнот цього руху, з яких 966 в Україні. Матері, які до нього входять, щотижня збираються, щоб разом молитися. Цей рух є найбільшим сучасним мирянським рухом УГКЦ.

«Матері творять спільноту, в якій відчувається сестринський дух, в якому можна конфіденційно відкрити свою душу і разом віддавати свої проблеми Господу, і це дуже важливо», – сказав у коментарі о. д-р Михайло Димид.

За матеріалами: Департамент інформації УГКЦ

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції