Smaller Default Larger

Храмовий празник Стрітення Господнього в Мукачівському монастирі Сестер Василіянок

 

15 лютого 2018 р., в Монастирі Сестер Чину Св. Василія Великого у м. Мукачеві, була відслужена Архієрейська Божественна Літургія з нагоди храмового празника Стрітення Господнього, яку очолив Єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької єпархії – Преосвященний Кир Ніл (Лущак) ЧБМ.

Співслужили Літургію: Протоігумен Провінції Св. Миколая в Україні о. Андрій Белеканич ЧСВВ та Отці Василіяни: Настоятель Мукачівського монастиря о. Веніамин Довганич ЧСВВ, Настоятель Боронявського монастиря о. Тарас Іванина ЧСВВ, Вислужений Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Пантелеймон Саламаха ЧСВВ (з Кам'янець-Подільського монастиря), Ієромонах Імстичівського монастиря о. Еммануїл Хмара ЧСВВ, а також Декан Мукачівський о. Йосиф Ловска та єпархіяльні священики.

О. Михайло Станко ЧСВВ (Намісник Малоберезнянського монастиря) уділяв вірним Св. Тайну Покаяння.

Участь в Літургії взяли Сестри Василіянки з різних монастирів Закарпаття, а також з м. Івано-Франківська. Присутніми на святкуванні були теж Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії.

Літургійний спів провадив Хор «Базілеус», що діє при Василіянському монастирі в Мукачеві.

Під час Літургії, Владика Ніл виголосив святкову проповідь з нагоди празника Стрітення Господнього, а також присвятив своє слово Дню богопосвячених осіб, який відзначається у це свято.

Після молитви за Україну, Многоліття та подячних промов, які виголосили Настоятель о. Веніамин Довганич та Настоятелька Івано-Франківського монастиря і Провінційна Дорадниця с. Ірина Пагулич, відбулося посвячення свічок, мирування і окроплення свяченою водою.

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції