Smaller Default Larger

Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні у Великоберезнянській санаторній загальносвітній школі-інтернаті І-ІІІ ст.

 

15 лютого, у свято Стрітення Господнього, у каплиці блаженного священномученика Павла Гойдича, ЧСВВ, що діє при школі-інтернаті у смт. Великому Березному о. Лука Буняк, ЧСВВ, відправив панахиду з нагоди річниці Небесної Сотні. У молитві брали активну участь вихованці та вихователі. У Слові Божому, яке мав о. Лука до присутніх на закінчення молитви, звернув увагу на декілька важливих моментів:

 

1. Христос одного разу у Євангелії від Івана сказав: «Я – Воскресіння і життя, хто у мене вірує, той навіть вмерши житиме!» Ці слова дуже важливі, якщо ми у них віримо. Вони дають нам можливість подивитися на наше життя з позиції вічності, а отже смерть тут стає лише одним з етапів на шляху до неї.

2. Річниця пам’яті – це не лише згадка про ті страшні дні нашої історії, але також і можливість подивитися далі. Ми називаємо наших героїв – учасниками «небесної» сотні, а це означає, що вони стали громадянами неба.

3. Плекання памяті про полеглих героїв, наших українських побратимів – це наш великий обов’язок, а також приклад до наслідування. У житті нас чекає чимало труднощів, та, вдивляючись у мужність наших героїв, труднощі, які нас спіткають, насправді не є вже такі й страшні і неподоланні.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції