Smaller Default Larger

У Василіянській парафії в Малому Березному відбулася презентація біографії та наукової спадщини о. Атанасія Пекаря ЧСВВ

 

4 березня 2018 р., у Василіянській парафії в Малому Березному, після недільної Божественної Літургії, відбулася презентація біографії та наукової спадщини о. Атанасія Пекаря ЧСВВ, яку для парафіян провів п. Володимир Мороз – Науковий співробітник Інституту історії Церкви Українського Католицького Університету.

Перед презентацією, Адміністратор парафії о. Лука Буняк ЧСВВ розповів парафіянам, що 1 березня при Кафедрі історії України Ужгородського Національного Університету, відбувся науковий семінар, присвячений о. А. Пекарю та його «Нарисам історії Церкви Закарпаття», організатором якої була Василіянська Провінція Св. Миколая в Україні.

Під час цього семінару, п. Володимир Мороз представив доповідь на тему «Творча спадщина о. Атанасія Пекаря, ЧСВВ: масштаби і спрямування».

З цієї нагоди, п. Володимир М. провів теж презентацію біографії та наукової спадщини о. А. Пекаря для парафіян Малоберезнянського монастиря Отців Василіян.

Після презентації, Протоігумен о. Андрій Белеканич ЧСВВ склав подяку п. Володимиру за його зацікавлення історією Церкви і Василіянського Чину на Закарпатті, а також за те, що він радо ділиться плодами своїх історичних досліджень з нами.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції