Smaller Default Larger

Візит семінаристів Львівської Архиєпархіяльної Духовної семінарії Св. Духа до Малоберезнянського монастиря

 

Упродовж двох днів, з 21 по 22 квітня 2018 р., у рамках відпочинкової подорожі по Закарпатті у Малоберезнянському монастирі св. Миколая оо. Василіян гостювали брати-семінаристи 4-го курсу Львівської Архиєпархіяльної Духовної семінарії Св. Духа.

Разом з братами гостювали також і їх духовні провідники: о. Володимир Крушельницький – Канцлер Львівської Архиєпархіяльної Духовної семінарії Св. Духа, який також є префектом 4 курсу та о. Євген Станішевський – викладач біблійного богослов’я у семінарії та Українському Католицькому Університеті, крім того він є духівником семінарії.

У неділю, 22 квітня, брати-семінаристи взяли участь у недільних парафіяльних богослужіннях. Зокрема , відспівали Утреню, Молебень до Богородиці та Святу Літургію, яку очолив та виголосив проповідь вже згадуваний о. Володимир Крушельницький у співслужінні отців Євгена Станішевського, о. Михайла Станка, ЧСВВ, Намісника Малоберезнянського монастиря та о. Луки Буняка, ЧСВВ, Адміністратора монастирської парафії.

Наприкінці о. Лука подякував отцям за спільну молитву та висловив думку про подальшу співпрацю. Користаючись нагодою, о. Михайло привітав п. Наталію Лешко, одну з найактивніших парафіянок нашої громади, яка у найближчі дні відзначатиме ювілей від Дня народження та ювілей подружнього життя. У словах привітання о. Михайло висловив слова вдячності за багатолітню працю п. Наталії у нашій парафії. До привітань приєдналися молоді парафіяни і подарували букет квітів.

Після обіду о. Лука провів історичний екскурс про заснування, діяльність і сучасність Малоберезнянської обителі та подарував для семінарійної бібліотеки історичні видання на тему церковної історії Закарпаття о. Атанасія Пекаря, ЧСВВ та інші цікаві історичні видання.

  • Повідомив: о. Лука Буняк, ЧСВВ
  • Фото: Яна Шіпош

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції