Smaller Default Larger

Посвячення Василіянського монастиря у м. Чорткові

 

26 квітня 2018 р., у м. Чортків відбулися чергові збори настоятелів василіянських монастирів Провінції Найсвятішого Спасителя, де був здійснений обряд посвячення монастиря.

Зустріч розпочалася молебнем до Христа Чоловіколюбця. Відтак Протоігумен о. Йоан Школик, ЧСВВ розповів про збудований Василіянський монастир у Чорткові та подякував усім доброчинцям, які спричинилися до його появи.

Опісля розпочалися моління та обряд посвячення нового монастиря, який очолив Преосвященний владика Димитрій Григорак, єпископ Бучацький. У своєму слові він висловив радість та надію на майбутній розвиток для місцевих ченців. «Це не тільки стіни, але і спільнота, дім молитви та духовна лічниця», - зауважив Архиєрей про Чортківський монастир. Крім того, владика Димитрій звернув увагу на важливість присутності у монашому житті Христа, який формує спільноту богопосвячених осіб.

Єпарх Бучацький побажав ченцям збільшення числа вірних та монахів у новому монастирі. На завершення Владика подякував всім присутнім за молитву і закликав й надалі опікуватися монастирем.

 

  • Прес-служба osbm.in.ua
  • Фото: о. Іпатій Ващишин, ЧСВВ

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції