Smaller Default Larger

Паломництво до марійського центру Меджугор’є з Малоберезнянського монастиря Отців Василіян

 

З 30 червня по 6 липня цього року, у рамках паломництва до марійського центру Меджугор’є, прочани з Малого Березного та різних куточків Закарпаття здійснили подорож у містечко Меджугор'є (Боснія та Герцеговина).

У прощі взяло участь 47 чоловік під керівництвом п. Романа Гнатіва з паломницього центру «Херувим» (м. Львів) та духовним проводом о. Луки Буняка, ЧСВВ, Адміністратора парафії Малоберезнянського монастиря.

Наша подорож складалася з двох частин: Макарське-Меджугор’є. Прибувши у місто Макарське (притока Адріатичного моря), наш духівник отець Лука Буняк, ЧСВВ, відслужив Святу Літургію у Марійському санктуарію «Вепріц». Опісля паломники мали вільний час для огляду міста та відпочинку на морі.

З 2 по 4 липня ми перебували у Меджугор’є. Ці дні були надзвичайно насиченими: ми багато ходили пішки, щодня брали участь у Святій Літургії, молитві на Вервиці, вечірній Адорації Найсвятіших Тайн, також мали і нагоди перебувати у тиші свого серця біля мироточивого Хреста. Проте найбільше вражень залишили сходження на гору Об’явлень та гору з Хресною дорогою. Ми також мали зустріч з Ненсі і Патріком – колишніми атеїстами мільйонерами, які змінили своє життя через послання Богородиці в Меджугор’є, а також відвідали спільноту «Ченаколо» – заснованою італійською монахинею – сестрою Ельвірою Петроцці для реабілітації людей з наркотичною та іншими видами залежностей, лікування яких відбувається без медикаментів, а тільки завдяки посиленій праці та молитві.

Ми, учасники поїздки, висловлюємо подяку за чудово організоване паломництво до Меджугор’є нашому керівнику пану Роману Гнатіву із паломницькому центру «Херувим» (м. Львів) та духівнику – отцю Луці Буняку, ЧСВВ.

 

  • Повідомила Марина Вудмаска
  • Фото: Вікторія Шолтис

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції